SG.hu

A Nokia bejelentette az N-Gage QD-t

A Nokia bemutatta a N-Gage QD mobil játékgépet, a N-Gage platformon működő legújabb készüléket.

Az új kompakt N-Gage QD készülék az azonnali játékélményhez külső kártyacserét lehetővé tévő multimédiakártya- (MMC) bemenettel, hosszabb élettartamú akkumulátorral, javított ergonómiával, élesebb képernyővel és erőteljes smart telefon funkciókkal rendelkezik. Újdonságként bemutatkozik az N-Gage Aréna indítóprogram is. A játékrajongók az összes korábbi kedvenc N-Gage játékukat használhatják rajta, és az N-Gage Aréna révén mobilhálózaton csatlakozhatnak a világ mobiljátékos közösségéhez, a Bluetooth vezeték nélküli technológiának köszönhetően pedig egymástól behatárolt távolságban többszereplős játékokban is részt vehetnek.

"Az N-Gage platform már hat hónapja van a piacon, és a visszajelzések alapján bővíteni szeretnénk a készülék-portfoliónkat" - mondta Ilkka Raiskinen, a Nokia játékokért felelős alelnöke. "Az ergonómiai szempontok fokozott figyelembevételével tervezett készüléken a játékosok egy gombnyomással elindíthatják a játékprogramokat, és élvezhetik a játékgombok lerövidült reakcióidejét. A készülék már a cserélhető memóriakártyát is támogatja, akkumulátora pedig tovább bírja. A telefonhívásokhoz úgy állítottuk be a hangszórót és a mikrofont, hogy lehetővé tegye a klasszikus telefonálást."




Az N-Gage QD játékgép a már létező, és a most készülő exkluzív N-Gage játékokat: többek között az Ashent, a Pathway to Glory-t és a Pocket Kingdom: Own The World-öt, emellett a kasszasikernek számító The Sims: Bustin’ Out-ot, a Crash Nitro Kartot és a Tiger Woods PGA TOUR 2004-et is támogatja.

Az új N-Gage Aréna indítóprogrammal a mobilportál minden eddiginél egyszerűbben elérhetővé válik. Az indítóprogram gyárilag van telepítve a QD készülékekre, és segítségével a játékosok közvetlenül csatlakozhatnak az N-Gage Aréna közösségéhez. Ha az indítóprogramot GPRS kapcsolaton át aktiválják, akkor kommunikálhatnak egymással, zártkörű tartalmakat tölthetnek le, hozzáférhetnek a ranglistákhoz, különböző eseményeken és programokon vehetnek részt, és még sok egyebet is kipróbálhatnak. Az N-Gage jelenlegi birtokosai 2004 májusától kezdve tölthetik le az indítóprogramot.


A memóriakártya cseréjét jelentősen egyszerűsítették

Az N-Gage QD játékgép olyan fejlett smart telefon funkciókat is támogat, mint a személyes információ-kezelés, az XHTML böngészés, az elektronikus levelezés, és a további Series 60 alkalmazások letöltése és telepítése. Az N-Gage QD játékgép a 2004. május 12-14-ig a kaliforniai Los Angelesben megrendezett Electronic Entertainment Expo (E3) kiállításon is bemutatkozik.

Az N-Gage QD a tervek szerint 2004 májusában jelenik meg Európában, Afrikában és a Távol-Keleten, amerikai bevezetése pedig 2004 júniusában várható. Ára 99 euró/dollártól (szerződéssel) 199 euró/dollárig terjed (szerződés nélkül). Az N-Gage QD két változatban - a GSM 900/1800 hálózathoz (Európában, Afrikában és a Távol-Keleten), és a GSM 850/1900 hálózathoz (az amerikai kontinensen) - lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Prince of Máté #41
    GBA felbontása éppen hogy jobb csak.
    csak éppen a GBAnak kétszer akkora képernyője van ezért kétszer olyan jónak kéne lennije a felbontásnak hogy olyan éles legyen mint az N-gage-é.
    az N-gage processzora memóriája is erősebb a GBA-nál.
    Nekem volt GBA-m csak eladtam mert meguntam.

    6600master!

    Képzeld nekem is 6600-ám van!
    az igaz h jobb mert újabb az OP rendszere és van benne kamera, de a játékok 50% át tudja csak futtatni,és a kezelése kurvára nehéz, főleg a joystick miatt is mert azt nem lehet átlósan mozgatni, és az N-gagen pedig direkt ki lett alakítva az irányítás
  • Skyline #39
    HJa igen és ennek is adok fél évet és 40ezerért meglehet kapni....
  • Skyline #38
    Nemtom mitszaroztok az Ngage-el...
    Az ára a béka segge alá zuhant,annyit is ér...
    Egy játékgép átlagos telefontudással...
    Van rá kb 5-10 játék...Nagykomoly...
    Akkor inkább egy nagyobtudásu telefon ennél olcsóbban + egy gba...
  • Laza #37
    LOL, most nezem...
    nem BGA, hanem GBA :)
  • Laza #35
    sem az ara, sem pedig a jatekai nem vetekedhet nek egyenlore a GBA-eval...
    az LCDjerol mar nem is beszelve :))))

    NGage
    4096-color screen and backlight
    resolution: 176x220
    (ez a leggazabb tulajdonsaga az egesznek)

    BGA SP
    65,536-color screen and backlight
    resolution: 240x160
  • Laza #34
    LOL
  • Shadow_THH #33
    te idióta:
    -nem lesz olyan jó mint az n-gage 1, miben nem lesz jobb? Eddig pedig az N-gage 1-et is fikáztátok
    -nincs benne kamera: kamera az 1-ben sem volt
    -mp3 (mp3 lejátszó akarod mondani) : léteznek alkalmazások, amik sokkal jobbak mint az alap lejátszója, igy akármikor lehet ezzel is mp3akat hallgatni. Én most is ilyet használok, azt hiszem hogy mp3go a neve, pár kb-s java progi
    -nem tom mit fikázzátok! Én tuti lecserélem az 1-emet 2-re. Ha kicsit kitanulnátok hogy mikre képes, és értenétek valamit a programozáshoz nektek is teccene... Nekem jópárszor mentette már meg az életemet és a doga jegyeimet is :)

    mondjuk egy rpg játék tényleg kijöhetne már rá... van rá emulátorom, amivel az N-gagemen játszhatok, atari, zx-spectrum és gameboy/gameboy color játékokat, de azok eléggé bénák
  • Cat #32
    pedig jó sok hir volt róla itt is:
    http://www.sg.hu/cikk.php?cid=25832
  • peterke #30
    Köszönöm a kulturált hozzászólást. Tisztelem a véleményedet. Egészségedre.
    Sheltem: akinek nem inge ne vegye magára. (amúgy nem rád gondoltam :) )
  • sztavrosz2 #29
    Az jó, mert még életemben nem hallottam róla? :-(