Spencer

Már kapható az ATI Radeon X800 Pro

A legfrissebb híradások arról szólnak, hogy az ATI Technologies nemrégiben bejelentett újgenerációs grafikus megoldása, a Radeon X800 Pro a világ számos régiójában megjelent a kiskereskedelemben, így például az Egyesült Államokban és Japánban nem jelent különösebb nehézséget egy-egy ilyen kártya beszerzése.

A hónap hátralévő részében, illetve június folyamán várhatóan több új gyártó is kiadja majd a legújabb ATI grafikuschipre épülő termékeit. Az ATI Technologies féle Radeon X800 Pro egy meglehetősen nagy teljesítményre képes vadonatúj grafikuskártya, azonban a kanadai gyártó aktuális csúcsmodellje nem ez, hanem a sokak által várva várt Radeon X800 XT. A 399 dolláros ajánlott végfelhasználói árú Radeon X800 Pro videokártyákon egy tizenkét pixel futószalaggal, illetve hat vertex futószalaggal rendelkező, 475 MHz-es működési frekvenciájú grafikuschip teljesít szolgálatot, még pedig egy D-Sub, egy DVI és egy TV-Out csatlakozó, valamint nem utolsó sorban 256 MB 256 bites, 2,0 nanoszekundumos elérési idejű DDR3 grafikus memória társaságában.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
SAPPHIRE RADEON X800 PRO (256MB) - klikk a nagyobb változathoz

Míg korábban arról lehetett hallani, hogy az ATI Technologies első újgenerációs grafikuskártyái csak május második felében jelennek meg a piacon, addig a legfrissebb híradások szerint Tokióban már most kaphatóak a piacon a Sapphire Technology Radeon X800 Pro alapú termékei, és hasonló kártyákkal mostanság már az Egyesült Államokban is össze lehet futni. Említésre méltó, hogy aki az elsők között szeretne ilyen kártya birtokosa lenni, annak jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ugyanis 399 dolláros ajánlott végfelhasználói ár ide, vagy oda, Japánban a valóságban 477-537 dollárba kerülnek ezek a videókártyák. Az Egyesült Államokban jelenleg 430-509 dollárt kell fizetni egy-egy Radeon X800 Próért. A Sapphire Technology szóvivője egyébként Moszkvában azt nyilatkozta, hogy a vállalat Radeon X800 Pro termékei még ebben a hónapban meg fognak jelenni az európai, közel-keleti, illetve ázsiai piacokon.

Az ATI Technologies igazi nagyágyúja, a Radeon X800 XT előreláthatólag a jövő hónapban fog bemutatkozni a piacon, ezzel párhuzamosan pedig jelentősen csökkenni fog a most még aranyárban mért Radeon X800 Pro kártyák ára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!