Rónai György

Online boltokban már feltűntek az ATI új grafikus kártyái is

Legalább egy olyan online shopról tudni már, amelyik a még bejelentetlen ATI RADEON X800 PRO-ra fogad előrendeléseket. A bolt ígérete szerint a kártyák már május 7-én a polcaikon lesznek, kiszállításra készen.

Az ATI Technologies az új R420 VPU köré építve több új grafikus kártyát is piacra dob. A RADEON X800PRO, X800XT, X880XT és X800SE kártyákban 12, 16, 16 illetve 8 renderelő futószalag lesz. Az XT és a PRO kártyákon várhatóan 256 vagy 512 MB GDDR3 memória lesz, amely akár 1000 MHz-en is üzemelhet. A középkategóriás X800SE 128 bites memóriabuszt és 128 MB memóriát kap.

Az új zászlóshajó, az AGP8X X800XT-t várhatóan 499 dolláros áron vezetik be, az ugyancsak AGP foglalatos X800PRO-t pedig 399 dollárért. Az SE áráról egyelőre csak pletykák vannak, mivel ennek a megjelenése is egy hónappal későbbre várható, de ez várhatóan 299 dollárért kerül a boltokba. Az Allstarshop.com online áruház a BBA ATI RADEON X800 PRO kártyát kezdi meg most árusítani, ugyan drágábban, 499 dolláros áron. Az előrendelhető kártyán 256MB memória, D-Sub, DVI-I és TV-out csatlakozók találhatóak.

Ez a tény is alátámasztja az ATI szándékát, miszerint a bejelentést követően nagyon gyorsan meg akar jelenni a piacon. Egy korábbi ígérete szerint az ATI csak akkor jelenti be hivatalosan az új kártyáit, amikor azokat már maximum 30 napon belül a boltok polcára tudja rakni, méghozzá normális mennyiségben. Erre a bejelentésre várhatóan már ma sor kerül.

Az nVIDIA ezzel szemben már április végén bejelentette új kártyáit, ám várhatóan azok nem látnak napvilágot május vége, június eleje előtt. Néhány gyártó jelezte, hogy már május elején meg akar jelenni a GeForce 6800 alapú kártyáival a piacon, azonban még ha ez meg is történik, biztosan nem lesznek elérhetőek nagy mennyiségben, tehát hazánkba várhatóan nem jutnak el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!