Gyurkity Péter

Árakat emelne az Xbox

Hamarosan a Microsoft is meglépi ezt, bár az előfizetés egyelőre nagyon jól szerepel.

Az Xbox-üzletág kapcsán nem is olyan rég olvashattunk arról, hogy az már a konzolokon túl terjeszkedne, eközben azonban újabb fejleményekről számolhattunk be a területen belül, nem beszélve a globális gazdasági helyzet alapos romlásáról. Most a cég egyik illetékese árult el további részleteket, a pozitívumokat és a várható lépéseket is megemlítve.

A napokban került sor a Wall Street Journal Live névre keresztelt rendezvényére, amelyen számos üzleti szereplő felszólalt. Közöttük kapott helyet Phil Spencer, a Microsoft Gaming vezérigazgatója, aki egyben az Xbox első embere is. Beszédében egyebek mellett elmondta, hogy a Game Pass továbbra is nyereségesen üzemel, ezen előfizetések nagyjából a teljes, játékokból származó bevétel 15 százalékáért felelősek, ez pedig a jövőben is így lesz majd, hiszen a 10-15 százalék közötti szintet tartják elérhetőnek az elkövetkező időszakban. Legalább ilyen fontos részlet azonban, hogy míg a PC terén szépen növekednek a számok, a konzoloknál már egyértelmű stagnálás látható, legalábbis az előfizetések tekintetében, ami valószínűleg annak eredménye, hogy ezen szegmensen belül gyakorlatilag minden érdeklődőt elértek.

A beszédben elhangzott továbbá, hogy a cég eddig megtartotta a konzolok, az előfizetések, valamint a játékok korábbi árait, itt nem láthattunk jelentős emelést. Ezt azonban nem tudják az örökkévalóságig folytatni, vagyis arra számíthatunk, hogy a redmondi cég is elszánja magát az emelésekre, hasonlóan ahhoz, amit a nagy rivális Sony és a PlayStation-vonal esetében idén már láthattunk. Azt még nem tudni, hogy pontosan az Xbox Series X és S, az Xbox Game Pass, illetve a kiegészítők terén számíthatunk először áremelésre, jó eséllyel azonban mindegyik kategória szereplői sorra kerülnek majd.

Augusztusban még tagadták, hogy a közeljövőben jelentős emeléseket terveznének, a jelek szerint eddig tartottak csak ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!