Gyurkity Péter

Gyorsan apad a Tesla előnye

Érik a helycsere az e-autóknál, eközben pedig a harmadik helyezett már jócskán lemaradt.

A tisztán elektromos és hibrid autók kapcsán nemrég számoltunk be arról, hogy augusztusban 60 százalékkal nőttek az eladások, ami mindenképpen szép eredménynek számít. Eközben előbbi kategóriában gyors ütemben jön fel a BYD, amely már a Tesla előnyét is nagyrészt ledolgozta.

A kínai gyártó a két kategória összesítésében már beelőzte a Teslát, a tisztán elektromos autóknál azonban még Elon Musk cége vezet. Az augusztusi adatok után most befutottak a teljes harmadik negyedévre vonatkozó számok, ezek pedig azt mutatják, hogy a Tesla előnye apadóban van, és bár a gyártó még megőrizte első helyét, ennek megtartása egyáltalán nem garantált – még akkor sem, ha idén egyedül ők szállítanak majd le 1 milliónál is több e-autót. A harmadik periódusban is szépet javítottak, 42 százalékkal több példányt adtak el, mint egy évvel korábban, ez pedig csaknem 344 ezer autó értékesítését jelentette, a BYD azonban már majdnem megháromszorozta saját számát, 258 ezer darabra ugorva fel, durván 85 ezerre csökkentve a lemaradást. A harmadik helyen álló VW eközben alaposan lemaradt, hiszen ők csak 22 százalékkal tudtak javítani, ami 149 ezer darabra volt elég.

Utóbbi gyártó küszködése a komponenshiány, valamint az európai nehézségek eredménye, ehhez már az ukrajnai konfliktus is jelentős mértékben járult hozzá. Ami az év elejétől mért teljesítményt illeti, itt a Tesla már 900 ezer felett áll, a nagy kínai rivális 582 ezer feletti számot mutathat fel, a Volkswagen pedig 366 ezerrel a harmadik, ami nyilván nem jelent veszélyt az első kettőre. Könnyen lehet viszont, hogy ez utóbbiak hamarosan helyet cserélnek, bár az még erősen kérdéses, hogy a BYD mennyiben tudja fenntartani az utóbbi hónapokban látott nagyon gyors növekedés ütemét.

2022 még mindenképpen a Tesla éve lesz, meglátjuk, hogy jövőre mennyiben változnak az erőviszonyok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • defiant9 #19
    "Nos ezt kellene valamivel alátámasztanod"
    Ez eleve a bizonyítási kényszer áthárítása, de egyébként könnyű bizonyítanom:
    1. Tudom hogy minimális a valószínűsége hogy nincs olyan 'agenda' amiről te beszélsz. Vagyis aki olyat állít hogy van ilyen(és azt nem tudja alátámasztani) az a tudatlan.
    2. Tudom hogy a gravitáció nem konteó, többször írtam itt is pl. a görbült téridőről. Aki azt állítja hogy szerintem konteó az így nyilván tudatlan.
    3. Tudom hogy Jézus Krisztus nem egy istenség fia, aki azt állítja hogy igen, az tudatlan.
    Vagyis ott tartunk hogy csak itt 3 pontban is tudatlannak minősültél. Ahogy mondtam az egész forrása az hogy a valóságot próbálod számodra kedves kitalációkhoz torzítani, majd próbálod a szőnyeg alá söpörni az ebből fakadó illogikátlanságot.
  • Tetsuo #18
    "Csakhogy nem vagyok az."
    Nos ezt kellene valamivel alátámasztanod, mert a hozzászólásaid az ellenkezőt bizonyítják.
  • defiant9 #17
    "Az én érvem az, hogy ne maradj tudatlan"
    Csakhogy nem vagyok az, ez ismét csak a te állításod ami ismét csak minden alapot nélkülöz, de elve egy offtopic elterelődés csak. Te tényleg olyan ostoba vagy hogy nem érted meg az probléma a 'vitakultúráddal' hogy csak kijelentesz valamit amit nem tudsz alátámasztani?
    Súlyos. Ahogy mondtam ide vezet az hogy valaki vakhívő mentalitású. Ami viszont pozitív hogy most már legalább nem mersz azzal kérkedni hogy te aztán elhiszed a biblia minden szavát. Csak így tovább!
    Csak hogy ne felejtődjön el mi is valójában a téma. Tettél egy kijelentést: "legújabb agendája szerint"
    Azonban soha semmiféle agenda-ra nem tudtál rámutatni. Innen már csak ezt próbálod leplezni azzal hogy elkezdtél személyeskedni.
  • Tetsuo #16
    Az én érvem az, hogy ne maradj tudatlan és ne várd, hogy más gondolkodjon helyetted, járj utána bizonyos segédletek alapján. Megadtam a lehetőséget. Mindezek ellenére őrült tagadásod már elmeorvosért kiált csakúgy, mint felfuvalkodott és messzemenően téves okoskodásod. (Negál)
  • defiant9 #15
    "akkor azt fogod mondani, hogy tényleg"
    Tehát az lenne az érved hogy majd én azt fogom mondani?
    Lol. Én akkor azt mondom hogy próbálj meg gondolkozni és azt mondod majd hogy tényleg. Ugye érzed hogy hol sántít ez a magadfajta gyermeteg 'évelés'? Állítottál valamit amit nem tudsz alátámasztani, hiába próbálsz elterelődni erről a tényről, sajnos ez van, ennyire primitív a vitakultúrád hogy csak a kinyilatkoztatásigok jutsz, ez visszatérő motívum nálad, aminek alapoka az hogy a valóságot próbálod meg folyamatosan a romantikus tradicionalista ideálodhoz torzítani, amikor pedig szembesítve vagy hogy azzal hogy ennek nincs alapja, akkor már csak lapítasz/személyeskedsz.

    "az oroszt meg akkor is negálja, ha tényekről van szó"
    Na mesélj! Konkrétan milyen tény ami negligálva van?

    "Történelmi és jelenkori tapasztalat, hogy a bitorolt hatalommal együttbológatók, manapság a "libsik" totál agymosottak"
    Történelmi tény hogy a magadfajta hívők totál agymosottak(nevükben is nyáj/bárány(=birka) népség), teljesen híján vannak a kritikus gondolkodásnak, agyatlanul mennek és szajkózzák amit a szószékről(ma M1 híradó) hallanak. Ugyanúgy ahogy megszenek bármiféle maszlagot amit a szent könyv írói/papok eléjük tesznek. Megintcsak tény hogy aki egy konteót elhisz, az elhiszi a többit is, te is pont ilyen vagy.
  • Tetsuo #14
    Nos, olvassál bele egy Csonthegyi-cikkbe te nagyokos. Ha nem vagy szervilis futóbolond, akkor azt fogod mondani, hogy tényleg! Én nem fogom a szádbarágni a dolgokat, magadnak kell ellenőrizni azt, amiben kételkedsz. Persze csak egy irányba vagy szkeptikus, a másik oldalról a propagandát inkább te tolod.
    Egyébként meg a nyugati fősodor (és a legtöbb melléksodor) narratívája egy az egyben átveszi az ukrán propagandát, az oroszt meg akkor is negálja, ha tényekről van szó. Ilyen felállásban normális embereknek alapvető, hogy az elhallgatott oldal álláspontját, érveit, tudósításait elemezze a csapból is folyóval szemben.
    Történelmi és jelenkori tapasztalat, hogy a bitorolt hatalommal együttbológatók, manapság a "libsik" totál agymosottak és ezáltal teljesen reménytelenek is a szellemi emelkedést, a felébredést (úgy az életet en bloc) tekintve.
  • defiant9 #13
    Azt az egyszerű szabályt kellene tartanod hogy nem 'clickbait' módon tolod a szélsőjobbos propagandát. (ld. aláírásod, meg 'link1' mögé bujtatott kuruc info)
    Ez a korrektség nyilván nem része a jellemednek, ahogy már mondtam, a fórumot propaganda terjesztésére használod.
    Vitában a kinyilatkoztatási fázisig jutsz, az igazolás max. önellentmondásodba fullad. Tipikus hívő, higgyétek el a kitalációt hisz én azt mondom, és én magasabb rendű vagyok attitűd. Lol.
  • Tetsuo #12
    Pedig annak ellenére, hogy szamizdat, Magyarország legigazabb hírportálja. Nem mellesleg szuper publicisztikák is fel-felbukkannak; például a tényfeltáró Csonthegyi Szilárd cikkei.
    Egy defiantnak mégsem ajánlhatok Julius Evolát, még a prológust sem értené.
  • Gabbbbbbbbbbbb #11
    A kuruc.info olvasgatását én nem tekinteném művelődésnek. (akkor sem ha valóban van igazság abban, hogy minden Ukrán siker túl van hájpolva, de bánja kutya)
  • defiant9 #10
    "Neked a gravitáció is csak egy konteó."
    Az hogy kitalálsz egy újabb nettó hülyeséget azzal csak magad minősíted, az maradt osztályrészedül hogy ilyen érvelési hibákba menekülsz, elég szánalmas. A lényeg maradt: állítottál valamit amit ismét csak nem tudtál alátámasztani.
    Tetsuo kinyilatkoztatásait így ott érdemes kezelni ahova azok valók, egy illogikus rasszista diktatúrabarát antiszemita hívő valóságtól elrugaszkodott agymenéseként.