Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Nintendo Switch Sports

A közvetlen előd példáját követnék, a jól ismert népszerű megoldásokkal és néhány új ajánlattal.

A Nintendo a legutóbb megjelent információk alapján egyszerűen nem tud elég konzolt legyártani, továbbra sincs okuk tehát panaszra a forgalmazás alakulása kapcsán. Most a Wii Sports utódjáról rántották le a leplet, amely az eredeti fejlesztés sikerét ismételné meg, részben új kivitelben és gazdagabb kínálattal, bár azért néhány hiányzó is akad.

Azt nagyon nem kell magyarázni, hogy a Wii Sports annak idején kiemelkedően népszerűnek bizonyult, nyilván elsősorban erre alapozna a gyártó, amely ezúttal is több különböző címet és kiegészítőt tesz elérhetővé egyazon csomagban. A hivatalos oldalon közzétett bejegyzés alapján a Switch Sports a nagy kedvencnek számító teke és tenisz mellett a badminton, a foci, a röplabda, valamint a chambara rajongóit is igyekszik kiszolgálni, nagyjából az előddel megegyező formában és kivitelben, a Joy-Con és a különböző, testre helyezhető érzékelők segítségével megvalósított mozgásérzékelés révén. Ez utóbbira jó példa a lábra illeszthető pánt, amely elsősorban a focizásban segít, ez ráadásul alapértelmezett módon megtalálható a dobozban, nem kell tehát külön megvennünk.


A cég mind az online, mind pedig az offline szórakozást támogatja, számos eltérő formában, előbbinél például 1v1, 2v2, valamint free-for-all is megtalálható, de a battle royale is felbukkan itt, többek között a tekézésnél, amely a bemutató videóban is helyet kapott. Érdekes módon a boksz hiányzik a listáról, ez sem a videóban, sem pedig a hivatalos oldalon nem jelenik meg, nagyon úgy tűnik, hogy ezt a chambara helyettesíti majd, ami azért meglepő húzás, mert az eredeti alkotás szintén kifejezetten népszerűnek számított. A cég már rögtön beígért egy ingyenes DLC-t a fozihoz, valamint a golf későbbi elérhetővé tételét, a Nintendo Direct videójában viszont számos egyéb játékot, azok további fejlesztését és kiegészítését is megemlítik.

A Switch Sports egyelőre előrendelhető, az online tesztelés február 15-től indul, a hivatalos megjelenés azonban csak április 29-én esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!