Gyurkity Péter

Nem tud elég konzolt legyártani a Nintendo

Viszont az ünnepek alatt végre újabb szállítmányok futnak be, így enyhül a hiány.

A Nintendo Switch idén kapta meg újabb változatát, amely OLED-kijelzővel futott be, ennek megjelenésére októberben sort is kerítettek. Még ezt megelőzően számoltunk be arról, hogy egyelőre nem jön újabb változat, ezekben a hetekben pedig a konzol elérhetősége tartja izgalomban a felhasználókat.

Az elmúlt napokban nem történt komolyabb előrelépés ezen a téren, így az OLED-panellel ellátott friss típus beszerzése számos esetben bizonyult nehézkesnek, illetve egyenesen lehetetlennek. A pandémia, valamint az annak következtében előállt készlethiány a konzolgyártók dolgát is alaposan megnehezítette, emiatt ők sem tudtak kellő számú példányt leszállítani, ez pedig (természetesen) azzal járt, hogy a skalpolók gyorsan elkapkodták a meglévő darabokat, hogy azután komoly felárral értékesítsék azokat újra. A Nintendo első embere még novemberben erősítette meg, hogy nem tudnak elegendő példányt legyártani, így az ünnepi időszakban várt keresletet valószínűleg nem tudják majd kielégíteni, viszont a jelek szerint közvetlenül karácsony után végre befut egy újabb szállítmány.

Az Amazon brit oldalán például néhány napon belül elérhető a Nintendo Switch OLED-változata, amely a fehér Joy-Con társaságában érkezik a csomagban. A maguk 350 dolláros ajánlott árával ugyan ezek a példányok éppen lecsúsznak az ünnepről, viszont még az év vége előtt ismét beszerezhetővé válik a típus, miközben a kék és vörös színben pompázó társaik 300 dolláros áron kaphatók. A helyzet persze óráról-órára változik, könnyen lehet tehát, hogy ezek némelyike csak január elején, illetve a következő hónap közepén érezik csak meg a vásárlókhoz.

Eközben persze a riválisok is igyekeznek minél több darabot leszállítani, a tengerentúlon minden héten hírt adnak a jól ismert portálok a beszerezhetőségről. Most az Xbox Series S digitális változata esetében érkezett jó hír, ezekből néhány példányt december 29-ig le tudnak szállítani, bár nem árt fejben tartani, hogy az európai helyzet legtöbbször eltér az amerikaitól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • derapoka #1
    Túlárazott fos tablet.