Gyurkity Péter

Olcsóbb lett a Nintendo Switch

Az európai kedvezmény mellett szoftveres frissítéssel bővült ki a konzol.

A Nintendo népszerű fejlesztése kapcsán alig néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy az online előfizetés hamarosan Game Boy-játékokkal egészül ki, ezzel igyekeznek egy még szélesebb tábort meghódítani. Most egyszerre két további hír is befutott, ezek főbb részleteit soroljuk fel az alábbiakban.

A cég háza táján már korábban kiszivárgott, hogy komoly árcsökkentéssel készülnek, ez pedig a jelek szerint most meg is történt, hiszen a napokban megerősítették, hogy az európai piacon valóban megvágták a hivatalos kereskedelmi árakat. Az Amazon francia illetőségű oldalán például egészen 251 euróra csökkent az ár, az Egyesült Királyságban pedig 280-ról süllyedt 260 fontra ugyanez az adat. A pontos szám persze a forgalmazótól is függ, ne lepődjünk meg, ha néhány oldalon ettől eltérő adatokat látunk, viszont ennél talán fontosabb, hogy a cég egyrészt az árfolyamok változását követi le, másrészt pedig készül az OLED-kijelzővel ellátott változat megjelenésére, ez utóbbinak ily módon csinálnak helyet.

A japán gyártó ezzel egy időben elérhetővé tette a szoftver legfrissebb példányát, amelynek pontos verziószáma 13.0.0. A főbb változások közül kiemelkedik a Bluetooth technológiára épülő audio-kiegészítők hivatalos, natív támogatása, így a jövőben különösebb gond nélkül csatlakoztathatunk majd Bluetooth-fülhallgatókat is, bár ezzel kapcsolatban rögtön felsorolnak néhány megkötöttséget, korlátozást. Megjegyzik például, hogy egy Bluetooth-headset alkalmazása esetén legfeljebb két vezetéknélküli vezérlőt csatlakoztathatunk (egy Joy-Con páros pedig itt kettőnek számít), egyszerre csak egy ilyen kütyüt használhatunk, a Bluetooth-mikrofonok pedig a többjátékos alkotások esetében nem működnek.

Az első tesztek és beszámolók alapján a fenti korlátozások mellett nincsenek különösebb problémák, a gyorsbeállítások listájában azonban nem találjuk meg ezen opciókat, így a konfiguráció elérése picit több időt vesz igénybe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #1
    De hogy mennyit csúszik a hang Bluetooth alatt ... gondolom ezért vártak vele idáig.