Berta Sándor

Nem fogja támogatni az Apple szemüvege a metaverzumot

A kaliforniai cégnél tabunak számít a Meta által megálmodott virtuális világ.

2022-ben jöhet az Apple első szemüvege, amely a Wi-Fi 6E szabványra fog építeni, Ming-Chi Kuo, a TF International Securities elemzője arról számolt be, hogy az új eszköz 2022 utolsó negyedévében kerülhet a piacra és közel olyan teljesítménnyel rendelkezik majd, mint egy M1 chipes Mac számítógép. A kiterjesztett valóság szemüveg anélkül fog működni, hogy ehhez össze kellene kötni egy Mac vagy egy iPhone készülékkel.

Most Mark Gurman, a Bloomberg jól értesültnek számító munkatársa azt taglalta, hogy az új készülék nem lesz kompatibilis a Mark Zuckerberg által megálmodott metaverzummal. A szerkesztő közölte, hogy ez az álláspont arra vezethető vissza, hogy a kaliforniai konszern nem tartja sokra a metaverzum elképzelést. Sőt, a társaság számára jelenleg tabunak számít egy olyan teljesen virtuális valóság ötlete, amelybe a felhasználók elmenekülhetnek. Mindezt "meglehetősen közvetlen módon" mondták meg neki.

A tervezett vegyes (kevert) valóság szemüveg elsősorban a rövid játékokra, az alkalmankénti kommunikációra és a tartalomfogyasztásra fog összpontosítani. Éppen ezért a gyártó nem gondolkodik egy "egész nap viselhető eszköz" megalkotásán. A kiegészítő csupán 200-300 gramm súlyú lesz, 3 mikrokijelzővel, valamint a kéz- és a szemmozgást követő számos kamerával rendelkezik majd. A szükséges teljesítményről két processzor fog gondoskodni és a fejlesztői változat bevezető ára kereken 3000 amerikai dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #4
    Szerintem tévedtek az árral. 2990 dollár lesz majd. Plusz a töltő!
  • dyra #3
    De jó lesz. Ahány cég annyiféle VR kell majd.
  • grobs #2
    Fejlesztői változat ára ... egy találgatás alapján.

    Ha igaz, akkor ... szerintem az apple megint jó úton indul el VR helyett az AR-rel. Lényegesen könnyebb, gyorsabb, egyszerűbb tartalommal megtölteni, miközben még értelme is lehet. Évek óta van AR részleg az app store-ban ami jó kiindulási alap a megjelenéskor. A kényelem és az ár lesz ami eldönti mennyire lesz sikeres.
  • Kissssss0 #1
    majdnem 1 millió forint...