Berta Sándor

Kiterjesztett valóság szemüveget fejleszt a Microsoft és a Samsung

A két cég közösen dolgozik egy új HoloLens-projekten.

A The Elec koreai oldal arról számolt be, hogy a Microsoft és a Samsung Electronics az idén nyáron hívta életre az új Kiterjesztett Valóság HoloLens Projektet, amely várhatóan két esztendeig tart majd. A dél-koreai konszern már tavasszal létrehozott egy belső csoportot, amely a Microsoft HoloLens-koncepcióján dolgozik. A programban a gyártó számos részlege vesz részt, köztük van a kijelző-, az elektromechanikai és a félvezető-gyártási részleg is. Mindez azt jelenti, hogy a Samsung fogja szállítani az új kiterjesztett valóság szemüveg képernyőit, chipjeit és biztosítja majd a szükséges gyártási kapacitást is. A konkrét hardver hivatalos bemutatását 2024-re várják az elemzők.

Érdekesség, hogy a Samsung néhány évvel ezelőtt a DigiLens nevű vállalatba ruházott be, amely a kiterjesztett valóság alkalmazásokhoz használható technológiák kifejlesztésére specializálta magát. A DigiLens a Waveguide nevű technológia integrálásával olyan eszközöket fejleszt, amelyekkel a fényt a különleges lencséken keresztül úgy lehet átvezetni, hogy azt egy kiterjesztett valóság eszköz viselőjének a szemei érzékelni tudják.

A HoloLens szemüvegnek 2019 február óta immár a második generációja érhető el és azt elsősorban az ipar alkalmazza, valamint prezentációknál használják. Így a felhasználók mind a környezetüket, mind a HoloLens által mutatott tartalmakat érzékelni tudják. A TrendForce piackutatói úgy becsülték, hogy az idén eddig kereken 200 000 HoloLens 2-t értékesíthettek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #1
    lmao. Bilifej.

    ráadásul az a hátsó támaszték mindaddig kelleni fog amig 20 gramm alá nem mennek.