Gyurkity Péter

Még idén debütál az Analogue kézikonzolja

Hosszú késlekedés után valósul meg a piaci megjelenés, a retró-hangulatra építve.

Még tavaly októberben, vagyis több, mint egy évvel ezelőtt számoltunk be egy érdekes retró konzol várható megjelenéséről, ez a szegmens azonban az elmúlt időszakban nagyon népszerűvé vált a kisebb gyártók (és startupok) körében, ugyanis egyre-másra jelezték a hasonló fejlesztések véglegesítését. Most ezen cégek egyike árulta el, hogy végre megvalósul a megjelenés, amire az év vége előtt sort kerítenek.

Az Analogue rövid üzenetben jelezte az érdeklődők számára, hogy a kiszállítás hamarosan elindul, az év vége előtt pedig teljes mértékben kielégítenék a korai előrendeléseket, vagyis gyakorlatilag minden ilyen, annak idején regisztráló vásárló hozzájut majd egy-egy példányhoz. A Pocket névre keresztelt hordozható konzol érdekessége, hogy ez a megoldás több régebbi hardvert, pontosabban az azokra megírt játékokat gond nélkül támogatja, így elméletileg nem lesz gondunk az eredetileg a Game Boy, a Game Gear, a Neo Geo Pocket Color és az Atari Lynx készülékekre szánt alkotásokkal, mindezt pedig kedvező áron, 199 dollárért kapjuk meg, ami komoly előnynek tekinthető, bár ez sokak számára nyilván még mindig némi visszatartó erőt jelent.

A hordozható megoldás egy 3,5 hüvelykes LTPS LCD-kijelzőt kapott, amely az 1600 x 1440 pixel felbontást támogatja, ezzel akár tízszeresére növelve az eredeti részletességet. Nyilván erre helyezik a hangsúlyt, az eredeti, 2019-es bejelentés idején ugyanis arról beszéltek, hogy a kiválasztott panelt csak egy évvel korábban, vagyis 2018-ban kezdték el gyártani, a megjelenítés minősége terén tehát maguk mögé utasítanák a hasonló megoldásokat. A listán emellett sztereó hangszórók, a hagyományos jack-dugó, valamint az USB-C és egy lítium-ion akkumulátor szerepel még, de a D-Pad, valamint az ehhez kapcsolódó további gombok sem maradnak le arról. Annak idején ugyan 2020-as megjelenésről beszéltek, ez viszont a pandémia miatt elmaradt, most azonban végre valóban jön a rajt, a kiszállítás ugyanis december 13-tól indul el.

November 28-ig lesznek módosíthatók az előrendelések, a jövő évtől várhatóan megindul majd a normál értékesítés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • öregharcsa #1
    Le vannak maradva. Több mint 1 éve megvan a Pandora Games Mini, ezt mind tudja, sőt psp, psx és dreamcast játékokat is tud futtatni. Az ára 80$ volt.
    Igaz ezen csak micro usb van, jack és hdmi kimenet ha tv-n vagy monitoron szeretnél játszani vele.