Gyurkity Péter

Újabb retró konzol van érkezőben

Divatba jött a visszatekintés, most egy újabb cég ígér valódi retró élményt.

Az elmúlt hónapokban többször írtunk arról, hogy az Atari VCS hamarosan megjelenik a piacon, legutóbb az előrendelés elindulásáról számoltunk be. Most egy másik cég jelezte, hogy hasonló megoldással készülnek, amely emulátormentes, valódi kivitelben nyújtaná nekünk a nyolcvanas évek élményét.

Egészen pontosan a TurboGrafx 16 lemásolásáról van szó, amely annak idején még a Sega Genesis modellel vetélkedett a vásárlók kegyeiért, mérsékelt sikerrel, hiszen ez utóbbi egy jóval szélesebb tábort tudott meghódítani. Az elmúlt időszakban ugyan már láthattunk hasonló kísérletet, mi több, az Amazon oldalán ma is beszerezhető egy modern változat, az Analogue nevű cég most bejelentette a Duo típust, amely állításuk szerint az emulátorokkal és a szimpla koppintásokkal ellentétben valóban az eredeti élményt nyújtja, amit az Altera Cyclone V FPGA-ra támaszkodva érnek el, ennek köszönhetően ugyanis számos eltérő formátumot támogatnak, amelyek között megtalálható a TurboGrafx-16, a PC Engine, a SuperGrafx. a TurboGrafx CD, a PC Engine CD-ROM, valamint a Super Arcade CD-ROM.


A régi-új konzolon megtalálható lesz a HDMI-kimenet, amely az 1080p felbontást támogatja, ehhez a kontrollerek kényelmes használatát biztosító Bluetooth és 2,4 GHz-es WiFi, a hagyományos vezetékes csatlakozók és az USB-portok, illetve a fekete és fehér színben elérhető burkolat csatlakozik. A régi cartridge-játékok megfelelő kezelése érdekében szintén felbukkan a jól ismert foglalat, ez az illetékesek szerint a TurboChip- és a HuCard-kártyákat támogatja, de nem jelent majd gondot a CD-ROM, a Super CD-ROM, vagy akár az Arcade CD-ROM formátumban érkező játékok futtatása sem – a szerzői joggal védett ROM-fájlokat azonban kizárják ebből a körből.

A cég azt is jelezte, hogy a konzol korlátozott példányszámban lesz kapható, 200 dolláros áron. A megjelenés a jövő évben esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!