SG.hu

10 gigabites lakossági szolgáltatást indít a Digi

A Fiberlink 10G szolgáltatás havidíja bruttó 5000 Ft, a Fiberlink 2,5G havidíja bruttó 4000 Ft lesz.

A DIGI Magyarországon elsőként indítja el a 10 Gbit/s sávszélességet biztosító szolgáltatását, a jelenlegi piacon legnagyobb sávszélességgel bíró Fiberlink 10G-t. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat az első magyarországi távközlési szolgáltató, amely 10 Gbit/s-ot elérő szolgáltatást biztosít, ezzel a technológiai fejlődés új fejezetét elindítva a piacon.

A Fiberlink 10G és a Fiberlink 2.5G három szakaszban lesz elérhető az előfizetők számára. A főváros egyes kerületeiben történő tesztelési időszak után a szolgáltatás 2021 decemberében Budapest teljes területét fogja lefedni. 2022 márciusában 5 vidéki nagyvárosban, Debrecenben, Szegeden, Győrött, Pécsett és Miskolcon élvezhetik a DIGI előfizetői a szolgáltatás nyújtotta előnyöket. Az utolsó szakaszban 2022 végéig a vállalat elérhetővé teszi a szolgáltatást minden, FTTH lefedettséggel bíró, főbb vidéki megyeszékhelyen.

A Fiberlink 10G szolgáltatás havidíja bruttó 5000 Ft, a Fiberlink 2.5G havidíja bruttó 4000 Ft. A szolgáltatásra az érintett ügyfelek decembertől kezdve adhatnak le igénybejelentést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kjhun #13
  Pontosan! Egyszerűen, elszomorító, a hangzatos lózungok ellenére, a rideg valóság. Itt felénk, az adott járásban, egy másik szolgáltató nyert el még 2016-ban, 100misit, az újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztésére. Ők tudnak mikrón 30/50Mbit-et is adni, de eléggé bizonytalanul és ez is csak 1-2 éve van. Az Invitel, pont nem pályázott itt vagy nem akart. Lehet, azóta a DIGI se. Úgy rémlik, 2020-ra ígérték mindenhová a minimum 100Mbit-et, ami addig 30Mbit-ként volt kiszabva, az EU felől, 2018.dc.31.-ig. Hová lett a pénz? Vagy az akarat, a fejlesztésre?? Gondolom, a kártyajátékoknál a lapok kiosztása, mindenkinek ismerős. Na, pont ezt teszik sok helyen, a szolgáltatók is, az adott terülteken, hogy ez itt a tiéd, emez meg az enyém... Versenyellenes magatartás, mi más. Így, hogyan versenyezzenek, az előfizetők kegyeiért? Sehogy. Azzal meg ne tereljünk, hogy a panelerdőben, netán családi házas övezetben van mégis versenytárs. Az is undorító, hogy az utca szemközti oldalán elérhető X szolgáltató, de emitt már nem. Pedig, csak méterekről van szó. Az se különb, ha az utca végén van, de nálad már nincs. Mert, csak. Így, egyre jobban lemarad a vidék, nyílik szét az olló, kezd lemaradni, nem csak digitálisan, hanem máshol is.
 • repvez #12
  az csak egy dolog, hogy a hálokártya támogatja e, de ekkora sebesség melelt már a HDD vagy az SSD sem biztos, hogy nem lenne a szük keresztmetszet, a HDD mindenképp ,

  DE amig vannak olyan területek az országban ahol még minidg ISDN netet adnak 10/09-es sebességgel drágábban mint ezt a 10gb es netet addig nincs mirol beszélni.

  Annak fényében, hogy a kurmány elinditott egy programot, hogy 2018 végére az ország minden részén elérhetőnek kell lenni a legalább 30mbites net és legalább a felében a 100mbit. SIP program a digitális jolét keretén belül.
  És most 2021et irunk és még egy kapavágás nem történt azokon a részeken ahol ennél lasabb internet van, többnyire az inviteles területeken amiket átvett a DIGI ,de valahogy nem sikerül neki fejleszteni a hálozatot.
 • kjhun #11
  +1

  Itt is elkéne! 2/0.19 van, hogy legyen majd mihez viszonyítani.
 • Agyturbinikusz #10
  Nálunk törekednek rá.
 • csicso82 #9
  +1
  Nevetséges, számos helyen még a 10Mbit is nagy dolog 50-es PING értékkel. Inkább arra törekednének, hogy mindenütt legyen kihúzva OPTIKA.
 • Lapajka #8
  Azért ha stream-en akarsz 4k filmet nézni, és közben még töltesz is, nem árt az... ;)
 • Lapajka #7
  Megsugározza az oltásban bejött chip-et és droidokká változunk... a legtöbbeknél persze a változás nem lesz észrevehető... XD
 • macskássy #6
  minek? a jelenlegit se használom már ki.
 • cherubim06 #5
  Mondjuk az újabban sok home office-osnak lehet, hogy jól jön ha legalább a garantált sávszél nagyobb lesz. Szóval nem rossz ez akárhogy is.
 • mitrop #4
  Osztom Angel5 véleményét.
  Minek? 500-as internettel egy SD film 3 perc, HD 10-12.
  Sokan meg azt sem tudják, hogy a hálókártyája, routere nem is alkalmas ekkora tempóra.
  Kollégám mesélte, hogy bevezettette az 1000-es netet, kérdezi tőlem, hogy miért nem lett gyorsabb tőle a letöltés, kiderült, hogy a router 300-at tud. (hozzá teszem egy átlag embernek az is bőven elég)