SG.hu

A 4iG felvásárolja a DIGI magyar üzletágát

A Digi Communications NV tájékoztatta befektetőit és a piacot 2021. március 29-én, hogy román leányvállalata és a 4iG Nyrt., a magyar IT és ICT piac meghatározó szereplője előzetes, nem kötelező érvényű megállapodást kötött a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. (DIGI Kft.), és a leányvállalatok, az Invitel Zrt. és az I TV Zrt. megvásárlásáról.

A felek megállapodásának értelmében a 4iG 100%-os tulajdonrészt szerezne Magyarország vezető telekommunikációs és médiaszolgáltató vállalatcsoportjában. A felek a felvásárlást 2021. szeptemberéig kívánják végrehajtani a DIGI Kft. és a leányvállalatok átvilágítását, a végleges adásvételi szerződés aláírását és a szükséges hatósági eljárásokat követően.

A DIGI Kft. Magyarország egyik vezető telekommunikációs szolgáltatója, kábeltévé, vezetékes internet és adatforgalom, mobil távközlés, vezetékes telefon, valamint DTH (Direct to Home) műholdas szolgáltatásokat lefedő széles portfólióval és a magyar piacon töltött 23 év tapasztalattal. A DIGI Kft. országszerte több mint 1,1 millió előfizetőt szolgál ki és több mint 2,5 millió jövedelemteremtő egységgel (Revenue Generating Unit, RGU) rendelkezik.

2020-ban a Csoport magyarországi konszolidált árbevétele 70 milliárd forint volt, korrigált EBITDA-ja pedig elérte a 19 milliárd forintot. A 4iG a magyarországi IT és ITC piac egyik vezető vállalata, amely úttörő szerepet tölt be az ország tudásalapú digitális gazdaságában. A 4iG több mint 25 éve jelen van az ipar és az iparágtól független innovatív technológiák területén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • mrzed001 #5
  Az net ára egy dolog ... de pár hónapja állandóan, napi szinten sz-r a digi netje.
  Eddig nem értettük miért. De így már igen.
  Külön kíváncsi vagyok rá, hogy mikor állnak neki cenzorkodni új szerzeményükön ... meg nyomozni és elhallgattatni "ügyfeleiket".
  Úgy mint tették korábban az ügyészség, meg a bíróságok, meg a kórházak, meg a tévék, meg a bankok, meg az újságok, meg az Alkotmánybíróság, meg a .... esetében.
 • UUUU #4
  Sikerult a ceg elgancsolasa a sok buntetessel, trenderekbol valo kigolyozasokkal.
  Lehet szamitani arra, hogy beindul ismet harom nagy ceg internet arainak az oszehangolasa azaz a kartelezes, ahogy eddig is tettek es megszunik az olcsobb alternativa.
 • kicsizoz #3
  "apróbb üzenetekkel" segítettek a diginek, hogy könnyebben meghozza ezt a döntést...
 • lammaer #1
  Terjeszkedik a polip, jól van.