14
 • Macropus Rufus
  #14
  "Azért ha stream-en akarsz 4k filmet nézni, és közben még töltesz is, nem árt az... ;) "
  a stream 4k tartalom köszönő viszonyban sincs egy bl lemez minőségével. Egy sima bl filmhez elég 4,5MB/sec. (kb.36Mb/sec)
  És ez csak fullhd és minőségben odaver a 4k stream-nek. Az csak nevében 4k, a képpont szám meg van, és mellé fossá van tömörítve. Ez a szolgáltatás meg 1200MB/s átvitelt ad... Tehát egy komplett BL lemezt (50GB) nem egészen 41 másodperc alatt másolnál át vele a hálózatról a gépedre. Vagy másképpen kb. 266 blue ray filmet nézhetsz párhuzamosan a hálózaton keresztül. Ha a 4k stream nem tömörített fos, hanem UHD BL formátum akkor is kb 70 filmet nézhetsz párhuzamosan és a hálózatod csak ekkor kezd lassulni. Ez minek otthonra? :o
 • kjhun
  #13
  Pontosan! Egyszerűen, elszomorító, a hangzatos lózungok ellenére, a rideg valóság. Itt felénk, az adott járásban, egy másik szolgáltató nyert el még 2016-ban, 100misit, az újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztésére. Ők tudnak mikrón 30/50Mbit-et is adni, de eléggé bizonytalanul és ez is csak 1-2 éve van. Az Invitel, pont nem pályázott itt vagy nem akart. Lehet, azóta a DIGI se. Úgy rémlik, 2020-ra ígérték mindenhová a minimum 100Mbit-et, ami addig 30Mbit-ként volt kiszabva, az EU felől, 2018.dc.31.-ig. Hová lett a pénz? Vagy az akarat, a fejlesztésre?? Gondolom, a kártyajátékoknál a lapok kiosztása, mindenkinek ismerős. Na, pont ezt teszik sok helyen, a szolgáltatók is, az adott terülteken, hogy ez itt a tiéd, emez meg az enyém... Versenyellenes magatartás, mi más. Így, hogyan versenyezzenek, az előfizetők kegyeiért? Sehogy. Azzal meg ne tereljünk, hogy a panelerdőben, netán családi házas övezetben van mégis versenytárs. Az is undorító, hogy az utca szemközti oldalán elérhető X szolgáltató, de emitt már nem. Pedig, csak méterekről van szó. Az se különb, ha az utca végén van, de nálad már nincs. Mert, csak. Így, egyre jobban lemarad a vidék, nyílik szét az olló, kezd lemaradni, nem csak digitálisan, hanem máshol is.
 • repvez
  #12
  az csak egy dolog, hogy a hálokártya támogatja e, de ekkora sebesség melelt már a HDD vagy az SSD sem biztos, hogy nem lenne a szük keresztmetszet, a HDD mindenképp ,

  DE amig vannak olyan területek az országban ahol még minidg ISDN netet adnak 10/09-es sebességgel drágábban mint ezt a 10gb es netet addig nincs mirol beszélni.

  Annak fényében, hogy a kurmány elinditott egy programot, hogy 2018 végére az ország minden részén elérhetőnek kell lenni a legalább 30mbites net és legalább a felében a 100mbit. SIP program a digitális jolét keretén belül.
  És most 2021et irunk és még egy kapavágás nem történt azokon a részeken ahol ennél lasabb internet van, többnyire az inviteles területeken amiket átvett a DIGI ,de valahogy nem sikerül neki fejleszteni a hálozatot.
 • kjhun
  #11
  +1

  Itt is elkéne! 2/0.19 van, hogy legyen majd mihez viszonyítani.
 • Agyturbinikusz
  #10
  Nálunk törekednek rá.
 • csicso82
  #9
  +1
  Nevetséges, számos helyen még a 10Mbit is nagy dolog 50-es PING értékkel. Inkább arra törekednének, hogy mindenütt legyen kihúzva OPTIKA.
 • Lapajka
  #8
  Azért ha stream-en akarsz 4k filmet nézni, és közben még töltesz is, nem árt az... ;)
 • Lapajka
  #7
  Megsugározza az oltásban bejött chip-et és droidokká változunk... a legtöbbeknél persze a változás nem lesz észrevehető... XD
 • macskássy
  #6
  minek? a jelenlegit se használom már ki.
 • cherubim06
  #5
  Mondjuk az újabban sok home office-osnak lehet, hogy jól jön ha legalább a garantált sávszél nagyobb lesz. Szóval nem rossz ez akárhogy is.
 • mitrop
  #4
  Osztom Angel5 véleményét.
  Minek? 500-as internettel egy SD film 3 perc, HD 10-12.
  Sokan meg azt sem tudják, hogy a hálókártyája, routere nem is alkalmas ekkora tempóra.
  Kollégám mesélte, hogy bevezettette az 1000-es netet, kérdezi tőlem, hogy miért nem lett gyorsabb tőle a letöltés, kiderült, hogy a router 300-at tud. (hozzá teszem egy átlag embernek az is bőven elég)
 • monk00
  #3
  Nem rossz dolog ez. Csak nagyon kevés gép lesz megfelelő a használatára. És ilyen sebességnél már nem elég ha csak hálókártyát cserélsz. Ami magában is egy kész vagyon. Legalábbis a jobbak...
 • YaniMan
  #2
  Budapest VII. kerületben jelenleg nincs Digi. Ennek fényében hogyan kell értelmezni azt, hogy "Budapest teljes területét fogja lefedni"?
 • Angel5
  #1
  minek ? lakossági piacon ez teljesen felesleges , inkább terjeszkednének a városon kívülre