SG.hu

A DIGI megtéveszthette a fogyasztókat a GVH szerint

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a DIGI-vel szemben, mert nagysebességű internet szolgáltatásának népszerűsítése megtévesztheti a fogyasztókat.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított annak vizsgálatára, hogy a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. (DIGI) megfelelően tájékoztatja-e a fogyasztókat „DIGINet 1000” szolgáltatásának népszerűsítésekor. A cég ugyanis valószínűsíthetően azt a benyomást kelti a fogyasztókban, hogy az optikai szálas, FTTH technológiával kiépített szolgáltatásra az internet-előfizetéssel minden további feltétel nélkül elérhetik a kínált (vagy legalább a garantált) sebességet.

Ezek eléréséhez azonban a fogyasztók saját eszközeinek is meg kell felelnie meghatározott technikai követelményeknek, vezeték nélküli internetelérés esetén emellett olyan router beszerzése szükséges, amely képes a vállalt sebesség biztosítására. Így a vállalkozás feltételezhetően nem – vagy csak időszerűtlenül – tájékoztatja a fogyasztókat a döntésükhöz szükséges, jelentős információkról.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a feltételezett jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • repvez #10
    De a GVH azzal sem foglalkozik , hogy még mindig van az országban olyan terület ahol a szolgáltató monopol helyzetben van és az előfizetőknek esélyes sincs más szolgáltatónál előfizetői vezetékes netre.
    és az elérhető maximális internet a 15/0,9 mbit. és mindezt 6k ért. mikor minden máshol már minimálisan már a 100asak vannak ennél olcsóbban.
    ÉS még a mobil lefedettség is olyan gyatra, hogy telefonálni nem lehet egyik szolgáltatónál sem, nemhogy internetet használni rajta.
    ÉS mindez 5km-re egy nagyvárostól. sík terepen.

    És úgy, hogy a SZIP,(szupergyors Internet Program) 2016 ban indult amiben meghatározták, hogy 2018ra minden lakásban legalább 30mbites internet elérést és legalább a lakások felében 100 mbites netet kell hogy tudjon szolgáltatni .

    itt vagyunk 2021 ben és még mindig egy kapavágást nem tettek azért, hogy fejlesszék ezt az ADSL hálózatot és nagyobb csomagot lehessen előfizetői.
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2021.01.11. 12:15:17
  • Balu777 #9
    Na megint valami, kb. mint "nézd piros sapka van rajta!"
    Mit fognak még kitalálni?
  • cateran #8
    Ne farassz mar....Tudod mit kapsz pl angliaban azert az osszegert, amit a digi ker el 1 1gbites netert? Nevetest es lesajnalo vallveregetest....
    Pl (ez a legalja mondjuk)
    £17.00 a month
    11Mb/sec
    Average peak time speed
    Unlimited Broadband
    £17 a month for 12 months,
    then £30 a month Includes line rental


    https://www.postoffice.co.uk/broadband-phone/unlimited-broadband/broadbandchoices?campaignid=af~bb~21923001~5059245~ac~prosp~nil~all~289285087~broadbandchoices~unlimited_broadband&awc=6375_1609662201_66c73f085b30009dc006c9501f272486&dclid=CKDr4_6q_-0CFcbruwgdvuEBqw

    Ehhez kepest 3100ft 1 1gbites netert szo szerint semmi.....(vagy akar a tv+telo+net 6000-ert)

    Utoljára szerkesztette: cateran, 2021.01.03. 09:27:10
  • ostoros #7
    Jól van , na, valójában nagyjából ötvenszeressel dolgoznak, na....
  • cateran #6
    "mert a DIGI is tízszeres haszonkulccsal dolgozik, max annyi van, hogy a telekom és társai meg tizenötszörössel."

    Meg az eszed tokja....A tobbivel egyetertek :D
  • ostoros #5
    Azért van ez, mert állambácsi szerződést (stabilitási paktumot) kötött a multikkal. Garantálja nekik a stabil piacot, és a stabil bevlételt és a kartelezésért nem szólnak.
    Cserébe fizetik a telekommunikációs különadót és nem pampognak Brüsszelben.
    Mindezt az állami mobil szolgáltató fenyegetésével tudták elérni.

    Félreértés ne essék, ha ez nem lenne, még akkor SEM kapnánk meg tisztességes áron a szolgáltatást, mert a DIGI is tízszeres haszonkulccsal dolgozik, max annyi van, hogy a telekom és társai meg tizenötszörössel.
  • UUUU #4
    Azota mar meg is buntettek oket egy masik ugyben, miszerint a mobilkampanyukkal megtevesztettek a vasarlokat, hogy nem tajekoztattak a vevoket, hogy letezo DIGIs elofizetoknek kell lenniuk a hasznalatbavetelhez, Pedig leirtak feheren-feketen.
  • VolJin #3
    Sőt arról sem tájékoztatták az ügyfeleket, hogy informatikai eszközökre van szükség az internethasználathoz. Így előfordult az is, hogy valaki előfizetett az internetre és banbán nézet, hogy kilóg egy kábel a falból és nem is gondolta, hogy ezt nevezik internetnek.
  • Arnika19 #2
    Szemét egy társaság a GVH, fehéren-feketén le van írva hogy megfelelő eszközök kellenek, több éve így van, amikor bevezették már akkor leírták. Megint politikai rendelésre szálltak rájuk.
    DIGI ÁSZF Internet melléklet 2014. december 2 és azóta is benne van.
    1.1.3. A DIGINet 500 és DIGINet 1000 minimális igénybe vételi követelményei
    DIGINet 500:
    − Intel i5 processzor (2 magos) 2,5GHz, vagy ezzel egyenértékű;
    − RAM: 4GB;
    − HDD: SATA 3 - 7200 RPM;
    − Gigabites hálózati kártya;
    − Windows 7, Linux, MacOS;
    − 500 Mbps router (opcionális).
    DIGINet 1000:
    − Intel i7 processzor (4 magos) 2,2GHz, vagy ezzel egyenértékű;
    − RAM: 8GB;
    − SSD meghajtó;
    − Gigabites hálózati kártya;
    − Windows 7, Linux, MacOS;
    − Gigabites router (opcionális).

    Az hogy egy hülye ügyfél nem tanult meg az általános iskolában olvasni, az nem a DIGI felelőssége. A Gigabites hálózati kártya a wifire is értendő. Viszont wifi-s elérést nem szolgáltatnak,.átadnak egy gigabites végpontot.
    Az hogy a GVH-ban nem tudnak olvasni az viszont a GVH felelőssége. Ha valaki benyög egy vizsgálati kezdeményezést nézzenek már utána a valóságtartalmának aztán ha kamu akkor utasítsák el, minek költik az adófizetők pénzét feleslegesen? Milyen jogon ba...tnak egy korrekt áron, korrekt szolgáltatást nyújtó céget? A többi cég irreális árai az amit vizsgálni kell GVH

    A Telekom Net 2000/1000-es témáját ugyan miért nem vizsgálja, mert annál viszont hatalmas csúsztatások vannak és ténylegesen becsapják az ügyfeleket.
    Garantált sebességek ennél "csúcs" sebességnél letöltés garantált: 300 Mbit/s* feltöltés garantált: 50 Mbit/s* no ezt vizsgáljátok már hülye banda. És ők hol írják hogy 2000 Mbit/s-os eszköz kell?
    Ezt írják és azért tudjuk hogy ez hülyeség.
    A 2000Mbit/s szolgáltatás maximálisan kínált letöltési sebességének teljes kihasználása egy eszközzel is lehetséges a GE-es interfészen keresztül
    Így a maximális 2000 Mbit/s sebességet legalább 2 porton keresztüli párhuzamos használattal érhető el, ahol a sebességek összeadódnak.

    Ha négy port van a routeren akkor már Telekom Net 4000-ről beszélünk. Ja, hülyéknek a hülyék.
    Utoljára szerkesztette: Arnika19, 2020.12.22. 08:26:28
  • bunny #1
    A gvh-nak így kisbetűvel inkább azzal kellett volna foglalkozni, hogy miért karterezik a többi mobilszolgáltató, és miért golyózták ki állami segítséggel a digit a frekvenciavásárlásból. Talán mert 1000ft-ért 30Gb-os adatot és 4ft-os percdíjjat ad, és ezzel valós piaci versenyt indítana a mobil piacon, ahogy tette az internetesen?

    Mellesleg ez a "jogsértés" is legalább olyan átlátszó, mint a mobilos. Nekem is digi optika van, 930 felett van a rekordom. A digi tudja a gigát, az meg, hogy a túloldalon is gigás kártya kell kb. olyan logikus, minthogy nem lehet birkavesével földrengés megelőzni. Bár nagyjaink simán bebizonyítják, hogy a föld banán alakú.

    Abban van igazság, hogy egy 5Ghz-es wifit rakhattak volna az eszközükre, viszont a giga azon se lenne elérhető csak vezetéken abból se mindegy, milyenen. Plusz az összes szolgáltató szerződésében valahol szerepel, hogy a wifi opcionális a sebességet pedig a kütyü 1db portján garantálják. Az összes többi port szintén opcionális.

    Szóval ne legyenek illúziók, a digit ki akarják üldözni az országból és úgy csűrik, csavarják a törvényeket, és támadják őket, hogy az csak a vak számára nem nyilvánvaló.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.12.21. 23:55:23