SG.hu

12 magyar városban épített ki gigabites netet a Digi

A mobil üzletág folyamatos bővítése mellett a DIGI nagyszabású vezetékes hálózatfejlesztéseket is végez a fővárosban és vidéken. A már befejezett munkálatok elsősorban a rendelkezésre állást, kapacitásnövelést, valamint a Budapesten található központi routerek fejlesztését célozták. A fővárosi korszerűsítések mellett a DIGI vidéken is fejlesztette hálózatát, így 12 regionális központ újonnan csatlakozhatott a vállalat FTTH (Fiber-to-the-Home, azaz előfizetői végpontig kiépített száloptikai rendszer) hálózatához.

A hazai távközlési piacon majdnem negyed évszázaddal ezelőtt debütált DIGI szolgáltatásainak népszerűségét mi sem példázza jobban a távközlési piacon vezetékes szélessávú internet szegmensben 22,6%-os piaci részesedéssel elfoglalt második helyénél . Az erős piaci részesedés mellett, a DIGI vezetékes szolgáltatásának minőségét tükrözi a Szélessáv. net országos vezetékes internet hálózati sebesség felmérés letöltési és feltöltési kategóriában elért első helye. A mérések átlagolt eredménye alapján a letöltési sebesség kategóriát toronymagasan, 601,93 Mbps-mal nyerte meg versenytársai előtt a DIGI, csaknem 150 Mbps-mal megelőzve a második helyezettet. A vezetékes internet feltöltési sebesség terén nyújtott 241,33 Mbps-os teljesítménnyel a DIGI szintén első helyet ért el az összehasonlításban.

A cég eddig idén öt vidéki városban és nyolc budapesti kerületben fejlesztette a gerinchálózat központi routereit, valamint növelte a kapacitást és rendelkezésre állást. A DIGI előfizetői eddig is élvezhették az 1000 Mbit/s letöltési sebességet, amennyiben rendelkezésükre állt az FTTH hálózati szolgáltatás, azonban a mostani gerinchálózat fejlesztésnek köszönhetően a DIGI hálózat kapacitása, rendelkezésre állása és megbízhatósága magasabb minőségi szintre emelkedett. Az új, még stabilabb gerinchálózat a következő budapesti kerületekben és vidéki nagyvárosokban támogatja az adatátviteli technológiát: a főváros III, VI, IX, X, XI, XIII, XIV, XV kerületeiben, valamint Hatvanban, Gödöllőn, Szigetszentmiklóson, Tatabányán és Veszprémben.

A Budapesten és a fenti városokban végrehajtott fejlesztéseteken kívül a vállalat 12 vidéki nagyváros felhasználói számára a kiépítéssel tette újonnan elérhetővé 1GB névleges letöltési kapacitással rendelkező, kiemelkedő infrastruktúrájú FTTH hálózatát: Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Szeged, Békéscsaba, Szolnok, Gyöngyös, Kecskemét, Veszprém, Százhalombatta, Hatvan, Tiszaújváros.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ostoros #2
  Mert buta vagy...
  Nem mintha rajonganék a fideszes oligarchákért, de nekem a román oligarchák sem tetszenek.
 • Ellaberin #1
  Nem hiába szorongatták addig, míg bekebelezte a nemzeti 4IG, már ez nekik épült.
  Nálunk három éve van gigabit tőlük, tökéletes. Általában a fenti átlag érték felett van mindig a le és fel.
  De, és k.rva nagyot köptem, amikor kiderült hogy bekebelezi a ner.