Franczy

Az AMD bemutatta a VirtuHammer szimulátort

[Electic] Az egyik vezető processzorgyártó cég, az AMD most mutatta be először széles közönségnek az elmúlt időkben közszájon forgó VirtHammer szimulátort, melyről annyit mindenképp érdemes tudni, hogy ezzel a szimulátorprogrammal nagymértékben felgyorsíthatják majd a következő generációs 64 bites AMD processzorokra (Hammer) írt szoftverek elterjedését, hiszen a szimulátorral már azelőtt képesek a fejlesztők az új processzor működésének szimulációjára, mielőtt az a valóságban létezne.

Az AMD az említett szimulátort a most tartott LinuxWorld kiállításokon mutatta be, New Yorkban és Párizsban. Az AMD ezenkívül még számos AMD Athlon processzorra épülő szervert és munkaállomást tett közszemlére, melyeken kivétel nélkül Linux operációs rendszerek futottak. A LinuxWorld egyébként a világ egyik legnevesebb Linuxos kiállítása, mely a fejlesztők, a cégek és a felhasználók által is nagyon kedvelt rendezvény.

Az AMD mindkét LinuxWorld kiállítási színhelyen nagyfokú optimizmusáról tett tanúbizonyságot, és a SuSE céggel közösen bejelentették, hogy már az eddigiekben is nagyon fontos lépéseket sikerült tenniük az AMD féle x86-64-es technológiát támogató Linux operációs rendszer irányába. Az AMD első 64 bites processzorcsaládja a jelenleg Hammer (pöröly, kalapács) kódnév alatt fut, és amennyiben a fejlesztések az előre eltervezett ütemben folynak majd továbbra is, akkor már 2002 első felében napvilágot láthatnak az első ilyen AMD processzorok.

A SuSE cég fejlesztői jelenleg minden erejükkel azon vannak, hogy a Linuxos fronton minél nagyobb támogatást és hírverést biztosítsanak majd az AMD x86-64-es architektúrának. A fejlesztők elmondták, hogy teljes mértékben meg vannak elégedve a VirtuHammer szimulátorral, mely lehet, hogy az AMD Hammer termékcsalád sikerének egyik legbiztosabb kulcsa lesz. A LinuxWorld kiállításon egyébként a Virtutech Simics féle VirtuHammer szimulátor 1.1 GHz-es AMD Athlonos konfigurációkon futott.

"Az én tapasztalataim nagyon kedvezőek a Virtutech Simics féle szoftverekkel kapcsolatban, ezenkívül pedig a Virtutech cég kitűnő támogatást is nyújt a mi fejlesztőink részére." - nyilatkozta Jan Hubicka, a SuSE Labs egyik fejlesztőmérnöke. "A szimulátor sebessége megfelelő, a parancssoros interfész pedig nagyon jó. A scriptek segítségével könnyen futtathatjuk tesztjeinket, melyek sebességére jellemző, hogy egy komplett tesztcsomagot fél óra alatt le lehet futtatni. Nagyon elégedett vagyok." - tette hozzá Hubicka.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!