JohnnyCage

Az Athlon másodszor is az év PC processzora

[Register] A Mikroprocesszor Fórum minden évben díjazza az elmúlt év legjobban sikerült processzorait. Az AMD Athlon CPU-ja 2001-ben immár másodszor lett az év PC processzora.


A Mikroprocesszor Fórum az idei "Az év PC processzora" díjra az Intel Pentium 4 processzorát nem is jelölte, mivel az túl későn készült el. Az elemzők azonban úgy vélekednek, a Pentium 4-nek semmiképpen nem lett volna esélye, tekintettel súlyos tervezésbeli hibáira, amiért ráadásul még pont a Mikroprocesszor Fórum is elmarasztalta az Intelt.

Az AMD Athlon egyetlen komoly vetélytársa így a Pentium III maradt. Mivel a Mikroprocesszor Fórum nem csak a processzorok sebességét nézi, hanem a CPU-ban alkalmazott technikai újításokat is, a Pentium III ősrégi P6 arhitektúrája tulajdonképpen nem volt esélyes. Az AMD tehát már a második egymást követő éven tudhatja magáénak az legjobb PC processzor gyártójának címét.

"Az AMD Athlon napjaink legkiegyensúlyozottabb teljesítményű PC processzora.", mondta Kevin Krewell, a Micro Design Resources egyik vezető elemzője. "Az Athlon versenyképes, gyors és meggyőző."

"Az AMD boldog, hogy a világ legelismertebb elemzőcsoportjának elismerését is sikerült kivívnia.", mondta Pat Moorhead, az AMD marketingigazgatója. "Mint a világ első 1GHz órajelen működő PC processzora, az Athlon vezetővé tette az AMD-t a nagyteljesítményű PC-k piacán. Ez a díj ékes bizonyíték az AMD szaktudására a mikroprocesszorok fejlesztése és tervezése terén."

Az AMD Athlon az elmúlt időszakban háromszoros díjnyeres volt, mivel a processzor a Maximum PC magazin "Az év processzora 2001", a PC World "Az év számítástechnikai terméke 2000" és a PC Magazine "Legjobb Hardver Technológia 1999" díját is megnyerte, amely összesen mintegy 3 millió olvasó véleményét tükrözi. A processzor ezen kívül még több, mint 70 különböző díjat nyert szerte a világon.

A Mikroprocesszor Fórum 2001-es díjátadásának további győztesei a SUN UltraSPARC III a szerverek/munkaállomások, valamint a mobil Pentium III a mobil gépek processzorai között. A teljes értékelés megtalálható itt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pite #30
    Hajra gyerekek! Anyazzunk meg tobbet...
    Egy dijkioszto miatt osszeugratok...

    "amely összesen mintegy 3 millió olvasó véleményét tükrözi" es ebbol ti csak hangyafasznyi resz vagytok.

    Ugyhogy lekushad mindenki...
  • kowajano #13
    Accord
    azért mert mert kék halál van azért nem feltétlenül a procit kell hibáztatni. A WINFOST
    Dave
    2001 ben van az átadás de a 2000 év proceszora ha nem tudnál olvasni
    egyébbként az hogy az év procija nem is kérdéses
  • Bitlisz #5
    Ejnye Dave...ne legyel mar hulye...neked mi elonyod szarmazik ebbol, hogy telenyomod a forumot a baromsagaiddal?