Gyurkity Péter

Jövőre csúszhatnak át a PS5-előrendelések

Nem javul a helyzet, Európában pedig kifejezetten negatív a kép.

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy a Sony már hivatalosan is bocsánatot kért a PlayStation 5 megjelenése, pontosabban az előrendelési folyamat kapcsán azonnal felmerült problémák miatt, akkor azonban arra tettek ígéretet, hogy gyorsan orvosolják a gondokat. Ez nem így történt, egyes európai forgalmazók közlései alapján pedig arra számíthatunk, hogy hosszú lesz a várakozás.

A szabadkozás után nem sokkal már az Amazon is megkezdte a vásárlók kiértesítését, igaz, az ő esetükben ez a rivális Xbox Series X típusra is vonatkozott, egyik konzolnál sem remélhetjük tehát azt, hogy az eredetileg megszabott határidőre valóban hozzájutunk egy-egy példányhoz. Most azonban a GameStop írországi részlege küldött ki egy érdekes levelet, amelyben arra hívják fel az előrendelők figyelmét, hogy a szükséges készletek továbbra sem állnak rendelkezésre, mi több, egyes esetekben pedig az is előfordulhat, hogy egészen 2021 elejéig várnunk kell majd a kiszállításra, ami több hónapos csúszást jelentene. Ez nyilván nem jó hír a játékfanatikusok számára, akik türelmetlenül várják a friss konzolokat.

Az még nem teljesen világos, hogy a Sony maga mennyiben felelős a méretes csúszásért, hiszen itt több lehetséges ok is felmerült, amelyekről persze hivatalos úton egyelőre nem nyilatkoznak. Utólag nyilván könnyű kijelenteni, hogy jóval kevesebb előrendelési darabszámot kellett volna lehetővé tenni a vásárlóknak, amivel megelőzhető lett volna a nagy csúszás, ezen korlátozás lassú, fokozatos feloldása azonban ugyanolyan türelmetlen, negatív visszhanghoz vezetett volna, vagyis a végeredmény nem sokban tért volna el a mostanitól. Amennyiben azonban a COVID-19 miatti beszállítói csúszások okozzák a gondokat, erről a Sony már kevésbé tehet, igaz, a lehetőségek között jelenik meg, hogy mindössze egyetlen komponens leszállítása okoz gondokat, amit viszont jó ideig szintén nem fogunk majd megtudni.

Egyelőre tehát marad a várakozás, az elkövetkező hónapokban lassan megtudjuk, hogy mennyiben sikerül választ találni a jelenlegi kérdésekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ugh #2
    Erzem a ps fanboy szagot.
    De felelos.
    Idoben kellett volna kapcsolni.
    Vartak a microsoftot es az xboxtol tettek fuggove milyen is lesz a ps5. Az ms mar reg leadta a cuccokra a tonnanyi rendelest es lefoglalni a gyartosorokat amikor bemutatta az xboxot. A sony meg ezutan kezdett kapkodni.
    Kockazatos huzas volt, de ugy tunik bejott nekik.
    Szepen bevezettek a tatott szaju japokat a faszerdobe.
    Erre szerintem piszkosul ra fognak baszni. Kb az xbox360 ps3 tortenetre emlekeztet.
    Sokat akartak a kis "sargak" .
    Utoljára szerkesztette: ugh, 2020.10.04. 21:31:45
  • grebber #1
    "Az még nem teljesen világos, hogy a Sony maga mennyiben felelős a méretes csúszásért" Semennyire. Ezek szerint igazak a pletykák kevés chip van ennyi az egész.