Berta Sándor

Saját operációs rendszert készített a Volkswagen

A szoftver egyelőre egy modellben jelenik majd meg.

Az autógyártó megalkotta a VW Play nevű operációs rendszerét, amely először a Nivus járművekbe kerül be. Az utóbbiak a Volkswagen Polo-SUV T-Cross Latin-Amerikába szánt kupéverziói, amelyek 2020-ban fognak bemutatkozni Brazíliában. Ezek a modellek az elképzelések alapján várhatóan csak 2021-ben kerülnek Európába.

A Nivusokba egy 10 hüvelykes érintőképernyőt fognak beépíteni, amelynek a felbontása 1540 x 720 képpontos, az üvege pedig karcolásálló lesz. Az Intallaght webes magazin információi szerint a kijelzők számos személyre szabható startképernyővel is rendelkeznek majd. A rendszer 10 gigabájt tárhelyen fogja tárolni a szoftvereket és a különböző tartalmakat.


A rendszert Brazíliában mutatták be, Európába csak jövőre érkezik

A VW Play saját alkalmazásboltot és telepíthető programokat kínál majd a felhasználóknak, s nem csupán a zeneszámokat, hanem a videókat is le fogja játszani. A 10 hüvelykes érintőképernyőt nem csupán a sofőr, hanem az utasai is kiválóan láthatják majd. Az egyelőre nem ismert, hogy a videók közlekedés közben is lejátszhatók lesznek-e. Más gyártók ezt nem támogatják, mert elvonja az autós figyelmét az útról és a vezetésről.

Az új operációs rendszerhez a Deezer fog kínálni zenei stream-alkalmazást és hangoskönyveket. Más támogatók és partnerek (Apple Music, Spotify stb.) egyelőre nem ismertek. Az viszont biztos, hogy a szoftver rendelkezik LTE-támogatással. A VW Play megalkotásától függetlenül a Volkswagen gépkocsijain a jövőben is elérhető lesz az Apple Carplay és az Android Auto.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tikal #8
  De te most miről beszélsz? :)
  A tapipados képernyő működni fog mikor megy az autó, de egyes funkciók pl videolejátszás nem. Ez nem a jövő, ez már ma is így müködik :)
 • pakeszke #7
  azt allitod hogy a tapipados kepernyo nem fog mukodni amikor megy az auto?
  segitsel mar, akkor ez egy garazsban levo music center, lemegy apuka a garazsba zenet hallgatni, vagy mi a celja ennek?
 • pakeszke #6
  en a mobiltelefonon telefonalnek kezben tartva, ugy hogy van dedikalt gomb rajta azaz nem kell sasolnom hogy hol van a felvevo gomb, hanem csak vakon ranyomok
  ha az buntetendo, akkor ez miert nem?
 • pakeszke #5
  semmi kulonbseg nincsen
  talan ha majd tomegkarambolt okoz egy ilyen egyed es beperelik akkor talan valtozhat valami
 • Tikal #4
  Úgy hogy nem engedi bekapcsolni amikor megy az autó? Más gyártóknál már bevált ;)
 • barret #3
  És azt hogy fogják ellenőrizni?
 • Tikal #2
  addig amig nem üzeneteket, instagrammot meg youtube-t nézel rajta miért ne...
 • barret #1
  Valaki segítsen már nekem,valamit nem értek! Ezt lehet nyomkodni vezetés közben,mobiltelefont meg nem? Mi a különbség?