Berta Sándor

A Disney stream-vezetője lett a TikTok első embere

Egy üzleti lépés tovább növelheti a feszültséget az Amerikai Egyesült Államok és Kína viszonyában.

Kevin Mayer, a Disney eddigi stream-üzletekért és -szolgáltatásokért felelős vezetője lett a TikTok új vezérigazgatója. A menedzser egyúttal a kínai videoplatform anyavállalatának számító Bytedance operatív üzletét is vezetni fogja a jövőben - erről közleményében írt a ByteDance Ltd.

A TikTok napjainkban különösen a fiatal felhasználók körében népszerű - ez elsősorban az elkészíthető rövid videóknak köszönhető. Ugyanakkor a társaságot az elmúlt időszakban folyamatosan kritizálták amiatt, hogy nem tesz eleget az ifjúságvédelem területén. Az USA-ban néhány politikust az zavarja, hogy a TikTok kínai tulajdonban van és így komoly befolyásra tehet szert. A cég az elmúlt hónapokban megpróbált nemzetközi platformmá válni.

Mayer legutóbbi feladata a Disney tavaly elindított stream-szolgáltatásának (Disney+) felépítése volt és egyúttal ő felelt azért is, hogy a konszernt felkészítse az online jövő kihívásaira. Éppen ezért sokan Robert Iger Disney-vezető méltó utódját látták benne. A pozíciót azonban februárban Bob Chapek részlegvezető kapta meg. Mayer munkahely-váltása komoly visszhangot váltott ki.

A menedzser a CNBC-nek azt nyilatkozta, hogy szereti a Disney-t és nem tervezte, hogy elhagyja a vállalatot. De ő sem lesz fiatalabb és a TikTok nagy esély volt a számára. Az utódja Rebecca Campbell lesz, aki korábban az ABC-t vezette és legutóbb a Disneyland részlegért volt felelős.

Mayer már megkapta a nem hivatalos szenátusi beidézését. Josh Hawley republikánus szenátor és Kína-bíráló ugyanis azt írta a Twitteren, hogy az új munkaadója eddig megtagadta a vezetői elküldését Washingtonba, de miután Mayer az USA-ban él, így aligha tudja majd kivonni magát egy szenátusi meghallgatástól, amelynek során eskü alatt kell vallania. Zhang Yiming, a ByteDance alapítója azt hangsúlyozta, hogy Mayer nagyon jól képzett ahhoz, hogy a termékportfóliójukat a következő szintre emelje és örül a közelgő szoros együttműködésnek, amely a cég történetének következő szakaszát jelentheti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AcsMarci #2
    Én bemennék a szenátusi meghallgatásra és megkérdezném őket, hogy hány politikust halhattak meg azon álhírek miatt, amiért a FB alapítóját? Abban a pillanatban, ahogy kimondják, hogy 0-át, megkérdezném azt is, hogy szerintük kinek van nagyobb befolyása a helyi dolgokra, Kínának vagy egy amerikai politikusnak. Tudom, hogy semmit nem érne az egész, mert gerince egyiknek sincs, de legalább a TV-ben elhangzana az igazság.
  • csigafi #1
    Na akkor a Disney lehúzhatja a rollot mostanában amúgy is elégé lefelé ível.
    Utoljára szerkesztette: csigafi, 2020.05.20. 17:25:23