Berta Sándor

2019 végétől jön a Disney stream-szolgáltatása

A vállalat felmondja a Netflixszel kötött exkluzív együttműködési megállapodását és 2019-től elindítja saját stream-platformját.

Megerősítést nyert a tavaly augusztusban kiszivárgott információ és számos részlet derült ki a programról. Első lépésként az ESPN sportadó műsora lesz látható az interneten is, majd 2019-től elérhetővé válik a Disney filmjeit és filmsorozatait kínáló stream-ajánlat is. A világhálón kizárólag e szolgáltatás keretében lehet majd megtekinteni ezeket az alkotásokat. A platform 2019 végétől lesz elérhető és a neve Disney+ lesz. Az ajánlat egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államokban fog működni. Azt, hogy a szolgáltatást más országokban mikor használhatják majd az emberek, nem lehet tudni, a Disney csupán annyit árult el, hogy időben tájékoztatni fogja a közvéleményt.

Az ugyanakkor nem ismert, hogy a platform kínálatához milyen díjazásért lehet majd hozzáférni, miként az sem, hogy a Disney+ milyen operációs rendszereket fog támogatni. Emellett az is kérdéses, hogy milyen filmek, filmsorozatok és egyéb műsorok lesznek elérhetők. Az viszont biztosnak tűnik, hogy az ügyfelek hozzáférést kapnak az összes Csillagok háborúja filmhez és a Marvel produkciókhoz, ezzel párhuzamosan pedig a Pixar Animation Studios összes alkotása eltűnhet a Netflix rendszeréből, mert azok szintén a Disney+ kínálatába tartoznak majd.

Az szintén kérdéses, hogy az összes hozzáférés hosszú távú lesz-e, illetve, hogy az egyes tartalmakat meghatározott időszakonként le fogják cserélni. Az ügyfelek számára mindenesetre fontos lenne az a tudat, hogy bármikor megtekinthetik az összes tartalmat. A Disney+ honlapja már elérhető, még ha túl sok információ nincs is rajta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • __Jacek__ #4
  De az mégnagyobb hogy kijönek az SW sorozatok és csak amcsiban nézhető :D majd gondolják hogy várnak az emberek... biztos nem huzza le mindenki :D
 • Mosdatlanfalusi #3
  Ezek tényleg azt hiszik, hogy a Marvel+Pixar+SW filmek miatt mindenki otthagyja a Netflixet (vagy legalábbis előfizet náluk is)? Ezeket simán letöltik legálisan valamelyik storeból, és nézik tovább a kedvenc sorozatukat Netflixen :D
 • kékherceg #2
  Na ez az, amire soha nem fogok előfizetni
 • zola2000 #1
  Szóval most hogy a legtöbben leálltak a kalózkodással és előfizettek a netflixre mert ott "minden van" fizethetnek elő még erre is, vagy vissza torrentre.