Berta Sándor

Klasszikus mű is eltűnt a Disney+ kínálatából

Először távolított el a filmstúdió egy a kategóriába tartozó alkotást a stream-szolgáltatásából.

A kőbe szúrt kard című 1963-ban bemutatott rajzfilm az első olyan klasszikus tartalom, amelyet az Amerikai Egyesült Államokban töröltek a Disney+ stream-platform rendszeréből - erről a What's On Disney Plus nevű blog számolt be.

A hollywoodi filmstúdió korábban többször is megígérte, hogy semmilyen alkotást sem fog eltávolítani a stream-szolgáltatásból, majd nemrég módosította a kijelentést, miután kiderült, hogy mégis eltávolított egyes tartalmakat. Azóta mindenki számára egyértelművé vált, hogy bármelyik hónapban megismétlődhet ugyanez a dolog, ráadásul úgy, hogy a lépésről az előfizetők semmilyen értesítést sem kapnak. A mostani eset abban különbözik a korábbiaktól, hogy az eddigi intézkedések nem érintették a klasszikus Disney-műveket.

Emellett eltűnt a kínálatból a 20th Century Studios két alkotása is: A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó, valamint a Garfield. Korábban szintén törölték a Disney+ rendszeréből a Reszkessetek, betörők!, a Reszkessetek, betörök! 2. - Elveszve New Yorkban; a Garfield 2., A bambanő, Az Avalon Gimi, A grund, a Flicka, a Doctor Dolittle, a Különös varázs és A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken című filmeket, valamint a The Wonderful World of Disney: Magical Holiday Celebration című sorozatot. Január elején a Disney+ megerősítette, hogy a lépésekre licencelési okokból került sor.

A Disney+ jelenleg közel 700 játékfilmet és 162 televíziós sorozatot kínál a felhasználóknak. A sorozatok között van A Simpson család és The Mandalorian is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!