Berta Sándor

Új kommunikációs alkalmazást fejleszt a Google

A webes konszern egy olyan megoldást akar megalkotni, amellyel több alkalmazást és szolgáltatást kiválthat.

A Google az elmúlt időszakban számos megoldással próbálkozott, köztük volt a Google Talk, a Hangouts, a Hangouts Meet, az Allo és a YouTube integrált chatfunkciója. A The Information azt írta, hogy a társaság egy új kommunikációs alkalmazáson dolgozik, amely egyesítheti a korábbi platformokat, elsősorban azokat az üzleti szolgáltatásokat, amelyek a G Suite keretében elérhetők. Az integrált ajánlatok között lenne a videókhoz használható Hangouts Meet, a szöveges fájlokhoz alkalmazható Hangouts Chat, valamint a Gmail és a Drive is.

Az óriáscég egy olyan szoftvert akar megalkotni, amely a vetélytársa lehet az olyan üzleti platformoknak, mint a Microsoft Team és a Slack, amelyek nem csupán a kommunikációs módokat egyesítik, hanem a különböző produktivitási alkalmazásokat is, például a naptárakat stb. A G Suite ugyan egy rendkívül sikeres üzleti szolgáltatáscsomag, de mégsem tudja eredményesen felvenni a harcot a két vetélytársával. Azt ugyanakkor nem lehet tudni, hogy az elképzeléseket sikerül-e megvalósítani és ha igen, konkrétan mikor.

A Google egyébként már 2018 decemberében jelezte, hogy fokozatosan eltűnik a Hangouts, legalább is annak a felhasználóknak szánt verziója, majd később az is ismertté vált, hogy a vállalat rendet vág a kommunikációs szolgáltatásai között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    A microsoft teams-t nem lesz nehez utolerni, meg a messenger hasznalhatosagat sem hozza, bar a multithread-es beszelgetesek elviekben jok lennenek, de sajnos a megjelenitesi mod kozel hasznalhatatlan ha folyamatos chat-hez (meeting-hez) hasznalnank. Egy tree view vagy egy multilevel tabbed display tobbet erne. Az office (azaz a google docs) integraciot viszont nehez lesz megvalositani.