Berta Sándor

Fokozatosan eltűnik a Hangouts

A jelenlegi formájában eltűnhet a kommunikációs ajánlat felhasználóknak szánt verziója.

A 9to5Google - meg nem nevezett forrásokra hivatkozva - arról számolt be, hogy 2020-ban leállíthatja a Hangouts nevű szolgáltatását a Google. Az intézkedés a felhasználóknak szánt változatot érintheti majd, a vállalatoknak szánt két G-Suite alkalmazás, a Hangouts Chat és a Hangouts Meet megmarad. A hírre reagált Scott Johnston, a Google valós idejű szolgáltatásokért felelős vezetője és amiatt panaszkodott, hogy nem volt megfelelő a portál tudósítása és nem volt kellően tájékozott az oldal forrása. A menedzser ezután cáfolta, hogy döntés született volna a konkrét időpontról, ugyanakkor azt elismerte, hogy a Hangouts Classicot használó embereket folyamatosan a Hangouts Chat és a Hangouts Meet felé terelik.

A cikket író Stephen Hall megvédte a forrását és arra kérte Johnstont, hogy árulja el, miként akarják a felhasználókat a Hangouts Chat és a Hangouts Meet felé terelni. Az üzletember erre nem adott egyértelmű választ, de azt megerősítette, hogy a jövőben is lehetőség lesz a Hangouts és a Google Voice együttes használatára azért, hogy egy PC-n keresztül is lehessen telefonálni. Ráadásul az átállás az emberek számára valószínűleg észrevétlenül és automatikusan fog megtörténni.

A Google egyik szóvivője rámutatott, hogy már tavaly márciusban leállították a Hangouts támogatását. Akkor azzal indokolták a lépést, hogy a jövőben inkább az üzleti ügyfelekre akarnak jobban koncentrálni, s ezért az Allo nevű azonnali üzenetküldő és a Duo nevű videoalkalmazás használatát ajánlották. Az óriáscég két hónappal később mutatta be a Hangouts Meet és a Hangouts Chat szolgáltatásokat. Míg az előbbi videokonferenciát tesz lehetővé legfeljebb 30 személy számára, addig az utóbbi virtuális szobákat biztosít a kommunikációhoz és az adatcseréhez. Áprilisban aztán kiderült, hogy az Allót jegelte és új üzenetküldőt fejleszt a Google.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • molnibalage83 #1
    Lol. két nappal a tagadás után ilyet lehozni..
    .
    https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/12/02/tevedes_hogy_bucsut_mondhatunk_a_hangouts_csevegonek/
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.12.04. 12:51:56