Berta Sándor

Az év végén érkezhet az AirPods 3

Az Apple akár fél éven belül piacra dobhatja a vezeték nélküli fülhallgatója harmadik generációs változatát.

A DigiTimes tajvani IT-portál a beszállítóktól származó információk alapján arról számolt be, hogy az Apple még az év végén bemutathatja az AirPods 3 nevű kiegészítőjét, amely elsősorban a zajszűrő funkciójával tűnhet majd ki a többi termék közül. Arról ugyanakkor egyelőre nem lehet semmit tudni, hogy a kaliforniai konszern az eszköz esetében aktív vagy passzív zajszűrést fog alkalmazni. Állítólag egy "bonyolult mechanikai dizájnról" lesz szó. Amennyiben az Apple az AirPods 3 esetében passzív zajszűrést akar alkalmazni, akkor alaposan módosítania kellene a fülhallgató dizájnját, hogy az még inkább védve legyen a környezeti zörejekkel szemben. A módosítással viszont az lenne a probléma, hogy az AirPods dizájnja egyfajta védjeggyé vált.

Jelenleg az AirPods uralja a vezeték nélküli fülhallgatók piacát. A készülékből tavaly 35 millió darabot értékesítettek, ami 75 százalékos piaci részesedésnek felel meg. Az idei esztendőre a célkitűzés 50 millió fülhallgató eladása. Az AirPods sikere miatt számos gyártó, így a Huawei, a Xiaomi, a Microsoft, az Amazon és a Google is piacra akarja dobni a közeljövőben a saját vezeték nélküli fülhallgatóját. Az első AirPods 3 modelleket egyelőre tesztelési célokból két gyártó, az Inventec és a Luxshare Precision készíti majd. A végleges gyártót azután választja ki az Apple, hogy megvizsgálta mind a két verziót és eldöntötte, hogy melyik a jobb.

Az AirPods 2-t március végén jelentette be az Apple. Az új modell fő eleme a társaság által kifejlesztett H1 chip, amely a korábbi eszközökbe beépített W1 típusú chipet váltotta fel, s amelyet új audioarchitektúra és javított szinkronizáció jellemez. A H1 chip a felére csökkenti az iPhone, az Apple Watch, az iPad és más készülékekkel való kapcsolat felépítésének az idejét, s a beszélgetési idő az eddigi 2 óráról 3 órára nő. Az új fülhallgató esetében a digitális asszisztenst már kizárólag hanggal lehet aktiválni és az új töltőtok vezeték nélkül használható, valamint kompatibilis a Qi szabványt támogató összes töltővel. Az AirPods 2 emellett Lightning-kábel segítségével is feltölthető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #1
    Hülyeség. Jó két évig nem lesz új AirPods.