Berta Sándor

Itt az új AirPods

Az Apple bejelentette a vezeték nélküli fülhallgatója második generációját.

Megerősítést nyertek a két héttel ezelőtti információk, a gyártó ugyanis bemutatta az AirPods 2-t. Az új modell fő eleme a kaliforniai konszern által kifejlesztett H1 chip, amely a korábbi eszközökbe beépített W1 típusú chipet váltotta fel, s amelyet új audioarchitektúra és javított szinkronizáció jellemez. A H1 chip előnye, hogy a felére csökkenti az iPhone, az Apple Watch, az iPad és más készülékekkel való kapcsolat felépítésének az idejét, s a beszélgetési idő az eddigi 2 óráról 3 órára nő. A fülhallgató dizájnja ugyanakkor változatlan maradt.

Az AirPods 2 esetében a digitális asszisztenst már kizárólag hanggal lehet majd aktiválni és az új töltőtok vezeték nélkül használható, valamint kompatibilis a Qi szabványt támogató összes töltővel. A fülhallgató emellett Lightning-kábel segítségével is feltölthető. Ezenkívül természetesen lehetőség lesz arra, hogy a felhasználók egy szabványos, beépített akkumulátoros töltőtok segítségével, kábelen keresztül is feltöltsék az AirPods 2-t.

Phil Schiller, az Apple globális marketingért felelős alelnöke azt hangsúlyozta, hogy az első generációs AirPods varázslatos vezeték nélküli élményt nyújtott és az egyik legkedveltebb termékük lett. Az Apple által tervezett új H1 chip extra óra beszélgetési időt, gyorsabb kapcsolatokat kínál, továbbá új, vezeték nélkül tölthető akkumulátorokat. A második generációs AirPods készülékek szabványos töltőtokkal 159 dollárba kerülnek, míg vezeték nélküli töltőtokkal 199 dollárba. Az első generációs AirPods modellekhez szintén kapható vezeték nélküli töltőtok 79 dollárért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #1
    AirPods 2 ???
    Inkább AirPods 1.1