Berta Sándor

Szuper privát böngészési mód jön a Firefoxban

Még biztonságosabbá válhat és az adatokat is jobban védheti a jövőben a böngésző.

A Mozilla rendszeresen kutatási ösztöndíjakat ír ki, amelyek keretében a kifejlesztett megoldások segíthetnek az internet biztonságossá, nyílttá és mindenki számára hozzáférhetővé tételében. A szervezet nyilvánosságra hozta a 2019 első félévi kutatási lehetőségeket, amelyek között összesen 12 specifikus kérdéshez lehet javaslatokat tenni. A kérdéseket három kategóriába sorolták, amelyek a web növekedése, az új interakciós módok, valamint a magánszféra és biztonság.

Ez utóbbi témakörben található egy javaslat, amelyre a Ghacks nevű blog hívta fel a figyelmet és amelynek lényege, hogy a Mozillát szeretné a Tor böngésző bizonyos elemeit integrálni a Firefoxba és a legérdekesebb egy új szuper privát böngészési mód lenne.

A szervezet hozzátette, hogy a Tor egy olyan hálózat, amely magánszférát és névtelenséget kínál a felhasználók számára, s erre a tömeges megfigyelések, az online követések modern korszakában sürgősen szükség van. Jelenleg azonban a Tor - különböző műszaki okokból - nem alkalmas arra, hogy a tömegek alkalmazhassák, ehhez először meg kell oldani a meglévő problémákat. A kapcsolódó kutatási ösztöndíj elsődleges célja, hogy kitalálja, melyik alternatív protokoll-architektúrákat érdemes felkarolni és integrálni a Firefoxba, illetve miként valósulhatna meg a Tor Firefoxba való teljes integrációja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TOR-rent #13
    És honnan tudják ki a gyanús, mikor nem lehet tudni hogy a TOR-ra kapcsolódik-e ?
  • Bruce_Willis #12
    De nem akarom. A firefoxban nekem rengeteg link van elmentve, tele van mappával. Sok időt megspórolok így.
  • csicso82 #11
    Most is telepítheted a TOR-t.
  • zola2000 #10
    https://youtu.be/YBosVmOOdxU
  • Bruce_Willis #9
    "TOR, aki használja az gyanús"

    Aki meg chrome-ot gamailt használ az buta. :p
  • Bruce_Willis #8
    Én már nagyon várom. A tököm ki van az adathalász fosbúkkal és a guglival.
  • zola2000 #7
    TOR, aki használja az gyanús ... de ha százmilliók fogják használni az érdekes lesz.
  • end3 #6
    Mondjuk a "Speed Dial" állandóra állított frissítéssel. - A valamikori Presto-Opera adott beállításnál 4-500 oldalt hívott meg indításnál és a preview-k frissítése eltartott pár index-oldal "kivégzéséig" :) Na akkor, a sok "báb" között biztosan elveszett a követni kívánt "gyerek"... :)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2019.05.13. 13:44:34
  • Omega #5
    Ezt nem vettem észre az elmúlt pár napban.
  • csigafi #4
    Ezek szerint akkor a SEO-nak végkép semmi értelme nem lenne. Bár jelenleg sincs a valóságban. Az egész SEO nem több mint egy pilótajáték.

    Bezzeg arról mélyen hallgatnak firefoxéknál hogy alig pár napja az egész világon összeomlót a mozilla és kinyírta a kiegészítőket. Ráadásul pár éve sok hasznos kis kiegészítőt már nem is támogat.A biztonságos böngészést eddig is meg lehetett oldani kiegészítőkkel meg stb. Ráadásul a TOR browser már évtizedek óta megoldotta a biztonságosnak nevezhető hetezést. Így firefoxnak nem ebbe az irányba kéne fejlesztgetnie.
    Persze tény hogy jelenleg nincs jobb böngésző a Firefox. Talán a vivaldi de az is még döcögős. A crome meg úgy szar ahogy van. teli van rejtett adathalász szkriptekkel, cuki kis kémprogram.