Berta Sándor

Ilyen lesz az új Google Glass

Szupergyors processzor, nagyfelbontású videórögzítés és Android operációs rendszer.

Az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottsága (FCC) november elején hitelesítette az új modellt, a Google Glass sorrendben harmadik változata jövőre lesz kapható. Ugyan a hatóság semmilyen műszaki jellemzőt nem árult el, de így is kiderült már néhány részlet az okosszemüveg új változatáról. A mysmartprice által nyilvánosságra hozott adatok alapján a Google Glass Enterprise Edition 2 nevű készülék a Qualcomm Snapdragon 710 típusú rendszerchipre épül. A tesztelt eszközt 3 gigabájt RAM-mal is ellátták, míg az operációs rendszere az Android Oreo 8.1 volt.

A Snapdragon 700-as sorozat első tagjának számító 710 SoC-ot májusban mutatta be a gyártó. A nyolcmagos chipet a Samsung Foundry készíti 10 nanométeres gyártási eljárással, s két nagy teljesítményű és hat energiatakarékos Kyro-magja van. Érdekesség, hogy a mysmartprice az anyagában csak négy magot tüntetett fel, mindegyik mag órajele 1,21 GHz volt, miközben a 710-es esetében a gyártó akár 2,2 GHz-es maximális órajelet is biztosít. Így alighanem egy az új okosszemüveghez testreszabott vagy módosított Snapdragon 710 változatról lehetett szó.


Az egyelőre még kérdéses, hogy a Google Glass Enterprise Edition 2 hoz-e majd javulást a kamera vonatkozásában. A Snapdragon 710 ugyanakkor elvileg lehetővé teszi a 4K-videók rögzítését is, amely ezen a területen teljesen új lehetőségeket kínál. A beépített Spectra 250 grafikus processzor pedig támogatja az akár 32 megapixeles kamerák vagy egy duál kamerarendszer alkalmazását is, az utóbbi esetben legfeljebb 2 darab egyenként 20 megapixeles szenzor használata mellett.

Nem fogja támogatni a 4G-elérést, ezzel szemben azonban a WiFi és a Bluetooth mindenképpen megtalálható lesz a listán, miközben a külső dizájnt illetően nem várhatók nagy változtatások. A várakozások szerint a hivatalos ár marad ugyanazon szinten, tehát 1500 dollár körül lesz majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    Amig nem tudnak teljes latomezos hud-ot addig pont nem hasznalhato AR szemuvegnek. A latomezo szeleben kis kep funkciora pedig egy okosora is eleg.
  • dregnarr1 #2
    *perc.

  • barret #1
    No és hány óra üzemidő?