Gyurkity Péter

Jön az új Google Glass

A sorrendben harmadik változat hamarosan a piacon is megjelenik.

A Google eredetileg még 2013-ban mutatta be érdekes fejlesztését, amelytől az újabb áttörést, nagy robbanást várták. Ez az adatvédelmi aggályok miatt nem következett be, ami azonban nem tartotta vissza a céget attól, hogy tavaly üzleti változatban dobja piacra a második példányt. A jelek szerint már készül a harmadik családtag.

Egy külső forrás számolt be arról, hogy az amerikai szövetségi kommunikációs bizottság, vagyis a tengerentúli szabályozó hatóság, révén a Google Glass 2 Enterprise Edition már megkapta a szükséges engedélyeket, ez pedig arra utal, hogy hamarosan kapható lesz a fejlesztés. Az új kütyü ugyan nem támogatja a 4G-elérést, ezzel szemben azonban a WiFi és a Bluetooth mindenképpen megtalálható lesz a listán, miközben a külső dizájnt illetően nem várhatunk nagy változtatásokat. Mindazonáltal az üzemidő és a kamera tekintetében szeretnének némi javulást elérni, amit majd a mindennapok során igazolhatunk vissza.

A Google eredeti elképzelése szerint a Glass csaknem ugyanazon szerepet töltötte volna be életünkben, mint a megszokott okostelefon, viszont a rendszeres használathoz már nincs szükség a kézi irányításra, miközben a fontosabb utasításokat már szóban is kiadhatjuk. A kezdeti fogadtatás (ahogy az a népszerű IT-óriások új, még menőbb kütyüi esetében lenni szokott) kedvezőnek tűnt, ezt követően azonban felmerültek az adatvédelmi és adatkezelési aggályok, hiszen a digitális szemüveg még több információt rögzíthetett és továbbíthatott életünkről a fejlesztőknek, mint a hagyományos mobiltelefon. Leginkább ez akadályozta meg az áttörést, ami az üzleti változat esetében már amúgy sem lehetett elsődleges cél.

A várakozások szerint a hivatalos ár marad ugyanazon szinten, tehát ez 1500 dollár körül lesz majd, a megjelenés azonban csak a jövő év végén következne be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csicso82 #3
    Ilyen szintű miniatürizáció még nem megoldott, legalább 10 évig. (úgy, hogy talán emberi ára legyen)
  • kvp #2
    Ipari celra az Epon megoldasai a jok. Teljes latoter lefedese es a vezerles kulso egysegbe helyezese megoldott. Gyakorlatilag egy telefon a vezerlo egysege, abban van az aksi is, csak kijelzo helyett csak a touch resz van a tetejen, a kep es a hang meg megy a szemuvegre, droton, a tappal egyutt. Se aksi, se teljesitmeny, se miniaturizalasi problema nem adodik igy es a szemuvegbe csak a ket kijelzo es a fules kerul. (plusz opcionalis kamera es mikrofon, de a legtobb ipari felhasznalashoz nem kellenek) A telefont meg lehet nyomkodni, mint egy kontrollert, tehat barmilyen 3d-s megjelenitesre kepes program megy vele alapbol.

    A Google-nak ezekbol az elonyokbol kellene hoznia joparat hogy komolyan lehessen venni az uj szemuveguket.
  • nlght #1
    2014-2015 tájékán kipróbáltam az akkori verziót egy kiállításon kb 4-5 percre, olyan kezdetleges, béna és gagyi volt, hogy ha rendeltem volna és ezt hozták volna ki akkor nagyon mérges lettem volna és átverve éreztem volna magam

    nem tudom mit hoznak ki ebből, de az tény h egy szemüvegben nincs sok hely akksi számára... már ez elkerülhetetlen kellemetlenséget okoz