Berta Sándor

Elektronikus könyvolvasót készít a Xiaomi

A kínai konszern teljesen új területre merészkedne.

A Xiaomi kifejezetten az Amazon Kindle konkurensének szánja a legújabb termékét, amely a gyártó első elektronikus könyvolvasója lesz. Érdekesség, hogy a társaság már egy évvel ezelőtt elkészítette az eszközt, de nem dobta azt piacra.

Az kínai cég termékpalettája nagyon széles, okostelefonokat, fitneszkarkötőket, laptopokat és televíziós eszközöket készített, emellett számos kiegészítőt is piacra dobott, köztük akkumulátorokat, akciókamerákat, drónokat, borotvákat, fogkeféket, routereket, rizsfőzőket, Bluetooth-hangszórókat, okosizzókat, fejhallgatókat, hátizsákokat, koffereket, ruhákat és játékokat. Ugyanakkor a termékkínálatából hiányoztak az elektronikus könyvolvasók. Már eddig is volt számos pletyka, amelyek arról szóltak, hogy a vállalat egy ilyen készüléket fejleszt. Li Chuangqi termékigazgató most megerősített néhány spekulációt.

A Xiaomi munkatársai arról számoltak be, hogy egy elektronikus könyvolvasót már tavaly megalkottak és már számos prototípus létezik. Ugyanakkor a vállalat elsősorban az olyan okosotthon-termékekre összpontosított, mint az okoslámpák, a robotporszívók és a hálózatba kötött fogkefék. Egy elektronikus könyvolvasó eddig nem illett a portfolióba. A hivatalos információ az volt, hogy jelenleg a Xiaomi nem tesz erőfeszítéseket egy elektronikus könyvolvasó piacra dobására. Más források viszont arról tudósítottak, hogy a gyártó nem felejtette véglegesen ezeket a terveket, hanem alighanem csak a megfelelő időpontra vár az új termék piacra dobásával kapcsolatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Antracit #7
    Nem is rossz, köszi, kíváncsi leszek mikor lesz általánossá...
  • Trucker39 #6
    Colored reader
    Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2018.11.24. 20:34:48
  • Antracit #5
    Látványos ugrás maximum a színek megjelenése lenne, viszont a működési mechanizmusból adódóan ennek kivitelezése elég komplikált. Állítólag létezik már prototípus, de még túl lassan dolgozik ahhoz, hogy kézbe adható legyen.
  • dyra #4
    Kb 4 éves a könnyolvasóm mindennap használom, előtte is volt egy az 2 év alatt tönkrement. Ebben a kategóriában nem nagyon van mit fejleszteni.
  • SaGa #3
    Azért nem fejlődtek, mert nincs rá szükség. Ezek nem videolejátszók, hogy nagyobb képfrissítés vagy képátló legyen, hanem statikus szöveg olvasására vannak kitalálva. A nagyobb méret a hordozhatóságot rontaná.
    Egyébként fejlődtek, a felbontásuk 600x800-ról már elég jól megnőtt. Több képpontra nincs szükség, a számuk növelése a fogyasztást is növelné, feleslegesen. Van háttérvilágításuk, létezik vízálló változat, stb…

    Plusz azért sem ölnek bele túl nagy energiát a fejlesztésükbe, mert a könyvolvasót nem cserélgetik a tulajok, csak ha tönkremegy, azt meg nem nagyon szoktak. Ezek nem pörögnek feleslegesen, mint a telefonok, tabletek, növelve a szeméthegyet.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.11.24. 14:18:06
  • Antracit #2
    Olvasáshoz nem jó az LCD, ez egészen más műfaj.
  • Omega #1
    Ezek az e-book readerek nem sokat fejlődnek. Még mindig ugyanaz a fos felbontás, képfrissítés, kontrasztarány, képátló (gyakorlatilag minden) jellemző mindegyikre mint 10 évvel ezelőtt. Egy jobb minőségű LCD kijelzőn is kiválóan lehet olvasni, ugyanezek a hátrányok nélkül.