Berta Sándor

Stream- és játékkonzolokat tervez a Microsoft

Érdekes információk láttak napvilágot a vállalat következő konzoljáról.

Paul Thurrot, a Microsofthoz közelálló blogger azt írta, hogy a társaság az Xbox One-t nem egyetlen konzollal fogja leváltani, hanem több új modell segítségével. A tervek két új Xbox készülékről szólnak, amelyeket az óriáscég Scarlett projektnév alatt fejleszt. A kiszivárgott információk alapján az első Scarlett eszközt klasszikus játékkonzolnak készítik és erős hardverrel rendelkezik majd. Egyértelműen egy következő generációs termék lesz és a játékokkal kapcsolatos összes számítási műveletet saját maga fogja elvégezni. Miután a fejlesztés még korai szakaszban van, ezért konkrét specifikációk egyelőre nem ismertek.

A második modell ugyanakkor nem játékkonzolnak készül, hanem gyakorlatilag streamboxnak. Az eszköz a játékokhoz szükséges számítási teljesítmény csak egy részét biztosítja majd, például a vezérlőegységek kezelését és a képfeldolgozást fogja végezni. A munka többi része pedig a Scarlett Cloud nevű szolgáltatásra hárul majd. A második modell más streamboxoknál drágább, de a klasszikus következő generációs konzoloknál olcsóbb lesz.

Thurrot értesülései szerint mindkét modell 2020-ra lesz sorozatgyártásra kész és várhatóan még abban az esztendőben meg is jelenhetnek. Az információk mindenesetre arra utalnak, hogy a Microsoft egyre inkább egy "játék-Netflix platformban" gondolkodik, amely fix bevételeket generálhat és amely egyszerre kínálhat játékokat, de akár más tartalmakat is. Az mindenképpen előnyös lesz, hogy minden játék, amely egy Scarlett-konzolon futni fog, az más modellen is használható lesz, tehát nem lesznek exkluzív módon csak helyben vagy a felhőkörnyezetben elérhető programok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jkedzs #4
    fizess elő a netflixre, az amazonra, az ixboxra, a jutubra, twiccsre, meg a ps exkluzívra is vegyél külön gépet, meg a spotifájra, meg a faszomra, mert az csak itt vagy csak ott elérhető. nem drága.
    anyátokat.
    Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2018.08.09. 18:05:55
  • Nos #3
    Persze van veszélye, de nálam már nem is tudom mikor volt utoljára netkiesés. Már filmeket is egyre inkább streamelve nézek, és egy ilyen technológiával nem kellene erőművet venni ahhoz, hogy gyönyörűen fussanak a legújabb játékok. A készítőknek is egyszerűbb lenne mondjuk 2-10 platformra optimalizálni, mint ezerfélére. Ha meg nincs net, legalább lemegyek futni :) Szerintem az ilyen nem túl fontos dolgoknál nem baj, ha nincs teleszemetelve a gép terabytenyi felesleges fájlal.
  • ugh #2
    "Az információk mindenesetre arra utalnak, hogy a Microsoft egyre inkább egy "játék-Netflix platformban" gondolkodik, amely fix bevételeket generálhat és amely egyszerre kínálhat játékokat, de akár más tartalmakat is."
    Az utobbi idoben a microsoft olyan szinten raerzett a piaci igenyekre, hogy csak faszsagokat csinal amibe jol bele is taknyol.
  • Macropus Rufus #1
    Aha. Aztán no net, no játék... Igazán marha okos 5let ez. A Steam és Origin esetében legalább lehet offline is játszani. Nem is értem: a világ másrészein nincs hálózat kiesés? Karbantartás? Nincsenek viharok amik szétszedik a kábeleket? 100%-ban a netre építeni hülyeség. Sőt: egyre inkább az lesz.