Gyurkity Péter

Csak jövőre jön a Surface Phone

Ekkor viszont három különböző változat jelenne meg, hogy jobban kiszolgálják a felhasználókat.

A Microsoft saját okostelefonjának esetleges megjelenésével kapcsolatban már 2012 óta olvashatunk vissza-visszatérő híreket. Ez eddig csak a tavaly bemutatott három új Lumia készülék formájában valósult meg, logikusnak tűnik azonban a Surface család ilyen értelemben való kiterjesztése is, amely a jelek szerint újabb késedelmet szenved.

Az év elején még egy közelgő bemutatóról szóltak a külső értesülések, ezt követően egy második féléves rajtról tettek említést a különböző források, az elmúlt néhány napban azonban már egy 2017-es megjelenést vetítettek előre, amely viszont újabb csúszásra utal. A friss hírek szerint a Microsoft valóban 2017 során dobná piacra az új készüléket, amely azonban egyszerre három eltérő változatban jelenne meg a piacon. Ezek közül egy a mainstream kategóriában jelenne meg, egy másik példány a fanatikusok igényeit szolgálná ki, míg a harmadik típus kifejezetten a nagyvállalati szegmensben futna be, hogy ezzel tegye teljessé a kínálatot.

A Microsoft részéről logikus lépésnek tűnik a Lumia márkanév háttérbe szorítása, hiszen ezzel nem veszítenének sokat, a Surface táblák népszerűsége pedig megfelelő alapot biztosíthat a sikeres rajthoz. A jövő évi debütálás elegendő időt hagyna számukra a Windows 10 Mobile felfuttatására, amelyhez azonban szükség lenne az eddig többnyire vonakodó külső partnerek készülékeinek megjelenésére is, ezt pedig a Microsoft Pen támogatása egészíthetné ki, bár a konkrét részletek egyelőre hiányoznak.

Bárhogy is legyen, az elkövetkező hónapokban is figyelemmel kísérjük majd a cég háza tájáról érkező híreket, hiszen egy ilyen termék megjelenése valószínűleg komoly visszhangot váltana ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Glutamin #5
    Nekem is jöhet.

    Minden olyan alkalmazás megvan, amire szükségem van. Nem akad, nem laggol, nem fagy le, fel tudom venni ha hívnak.

  • Elemir #4
    Nekem is
  • Skylake #3
    Nem biztos, hogy a már most telítődő és kifulladó mobiltelefon (szélesebben: digitális tartalomfogyasztó eszköz) piacra épp majd most tud az MS belépni.

    Nem mondanám, hogy a mobiltermékük rossz lenne, viszont sokszorosan és behozhatatlan hátrányban vannak az ökoszisztéma leglényegesebb tényezőjét tekintve: alkalmazáskínálat.

    Ezt ők is tudják, nem véletlen hogy erőlködnek, hogy megpróbálják megugrani azt, hogy MS alapú rendszerek legyenek a fejlesztők számára a fejlesztési eszközök, Android és iOS rendszerekre is, ahogy a mostani build-en bemutatták. Ha nem tudod legyőzni őket, állj az élükre stratégia. Tehát arra próbálnak menni, hogy aki például a rendszerükön fejleszt Androidra, majd portolja rájuk is, hiszen csak egy kattintás lenne. Valóságban azért ez nem lesz ilyen egyszerű szerintem.
  • dzsagon #2
    nekem kell bazmeg