Berta Sándor

Leépítésekre kényszerül a Pebble

Nem tudnak annyi okosórát eladni, mint amennyivel az éves tervben számoltak. A startup az alkalmazottak 25 százalékát küldheti el.

A hírt Eric Migicovsky, a Pebble első embere jelentette be. A 40 munkavállalót érintő intézkedés hátterében az állhat, hogy a vállalkozás nem tud annyi okosórát értékesíteni, mint amennyinek az eladásával korábban számolt és ezért pénzhiány lépett fel. A Pebble az elmúlt nyolc hónapban 26 millió dollárt szerzett a befektetőktől és tavaly a Kickstarter közösségi finanszírozású platformon meghirdetett kampány keretében 20 millió dollárért adott el okosórákat, de úgy tűnik, hogy ez sem volt elég.

Eric Migicovsky egyúttal utalt arra is, hogy a jövőben egészségügyi és fitneszeszközöket fejleszthetnek ki és dobhatnak piacra. Ugyan az aktuális operációs rendszer már most is kínál fitneszfunkciókat a Pebble Time és a Pebble Time Round számára, s ezek folyamatosan fejlődnek is, de a hardverekbe csak egy lépésszámláló van beépítve. Mindez azt jelenti, hogy a termékek nem tudják az integrált funkciókat maximálisan kihasználni.


A The Verge rámutatott, hogy a cég elveszítette az egyik legfontosabb munkatársát is. Itai Vonshak, aki a Pebble Timeline interfészért volt felelős, időközben az Intel alkalmazottja lett. A menedzser tavaly februárban azt mondta, hogy számukra sokkal kevésbé az alkalmazások és a képernyő kezelése lesznek előtérben, inkább arra akarnak összpontosítani, hogy az új készülékük csak a legfontosabb funkciókat tartalmazza. A társaság több mint egy éve mutatta be a Pebble Time modellt, amelyet színes e-papír képernyővel látták el. Az új kijelző pozitív hatással van az okosóra fogyasztására és az üzemidőre is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!