Gyurkity Péter

Az elégedetleneknek is kell az új Apple Watch

Sokan nincsenek megelégedve az Apple okosórájával, de a következő változatot mégis beszereznék.

Az eredeti Apple Watch megjelenése óta olvashatunk a felemás fogadtatásról, amelyet a pontos adatok elmaradása miatt kissé nehéz megítélni, mégis elmondható azonban, hogy ezúttal elmaradt az újabb nagy durranás. Most a termékkel elégedetlen vásárlók mondták el véleményüket, valamint a jövőben tervezett lépéseiket.

A Wristly felmérésében 330 olyan felhasználót kérdeztek meg, akik valamilyen oknál fogva nem elégedettek az Apple fejlesztésével. Közülük 17 százalék mindössze néhány nap után felismerte, hogy a termék nem neki való, 28 százalék két hét alatt döntött ugyanígy, míg 55% ennél is tovább várt, hátha mégis hozzászokik az újításhoz. Ez nem következett be, így 65 százalék már a szekrény mélyére süllyesztette a megoldást, míg a Sport változat esetében 50 százalék lépte meg ugyanezt.

Az okok között a megfelelő érték meg nem találása szerepel az első helyen, a válaszadók 89 százaléka nem tudta felfedezni azt a különlegességet, amiért megtartaná a készüléket. 80 százalék véli úgy, hogy a korlátozott funkcionalitás miatt nem éri meg használni az okosórát, 67 százalék túl lassúnak találta azt, 63 százaléknak zavaró volt, hogy a pontos időhöz meg kell dönteni a csuklót, 59 százalék az üzemidő rövidsége miatt panaszkodott, míg 51 százalék a használat bonyolultságát említette meg. A megkérdezettek alig 11 százaléka hordja még mindig az órát, 19 százalék csak néha teszi meg ugyanezt, egyharmaduk pedig már semmilyen hasonló megoldást nem hord magán.

Érdekes módon ennek ellenére 41 százalék jelezte, hogy beszerezné az okosóra következő, frissített változatát - egyes pletykák szerint ez már nem igényelné egy iPhone párosítását a hívások lebonyolításához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MerlinW #6
    Savanyú a szőlő, mi?:)
  • UUUU #5
    Pontosan.
    Kretének gyűlekezete. Akik még a szar izéért is mégegyszer sorba állnak aranyáron, miközben egyszer már megkóstolták.
  • cateran #4
    "Surprising to us is that 30% of dissatisfied owners still wear Apple Watch more or less regularly.
    ...
    And roughly half the dissatisfied owners who responded think they might still buy the next one!"

    De, ez maga a megtestesult retardaltsag es fanboysag....
  • arty #3
    Official birkak.
  • M2 #2
    Ne általánosíts!

    Az Apple Watch-ot megvásárlók és azzal elégedetlenek 41 százaléka megvenne egy következő (feltételezhetően jobb, fejlettebb) verziót.
    Felesleges belemagyaráznod a saját kis hitedet.
  • CairoJack #1
    Van egy termék, ami méred drága, nem tetszik, használni sem tudják, akarják, talán szükségük sincs rá, mégis megveszik a következő modellt.
    Konklúzió: Az Apple vásárlói nem a saját igényeik utána vásárolnak, hanem a divat után mennek.