Berta Sándor

Bemutatta első okosóráját a Haier

A fém tokozású Androidos okosóra ára alig 200 euró, és teljesen úgy néz ki, mint a hagyományos órák.

A kínai gyártó a barcelonai Mobil Világkongresszuson jelentette be az új okosóráját, amelynek a neve egyszerűen Haier Watch. A termék az Ingenics M200 rendszerchipjére épül, kerek háza fémből van, s különböző bőr- és fémes pántok érhetők el hozzá. A bekapcsológomb a jobb oldalán van, kijelzője 1,4 hüvelykes, a felbontása 400 x 400 képpont. A képminősége kiváló, így rendkívül jól láthatók rajta a különböző tartalmak, annak ellenére is, hogy nincs automatikus fényerő-szabályozás.


Az Ingenics M200 egy kifejezetten viselhető termékekhez készült System-on-Chip, a kétmagos processzor órajele 1,2 GHz, az integrált RAM 1 gigabájt, míg a beépített flashmemória 8 gigabájt. A készülék operációs rendszere az Android Wear és a felhasználó számos alkalmazáshoz férhet hozzá. Alapvetően rendszerprogramok érhetők le, például az egyik szoftver képes vezérelni a csatlakoztatott okostelefon kameráját, van zenelejátszó és egy fitneszalkalmazás is, utóbbi a megtett lépések számát és a pulzust is méri.


A Haier Watch segítségével telefonálni is lehet - Bluetooth-headsetként működik, van beépített hangszóró és mikrofon, SIM-hely viszont nincs. Az új termék bevezető ára 200 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kicsizoz #1
    Valamiért egy pillanatra azt hittem, hogy tag heuer okosóra 200EUR-ért, fel is vontam a szemöldököm. :)