SG.hu

A szülőknek készült a gyerekek intelligens órája

Nem luxus vagy játék, hanem biztonságot és a szülővel való állandó kapcsolatot nyújt a telefonhoz még túl kicsi gyerekeknek szánt KidFit óra.

Egy egyszerű, alig pár számot megjeleníteni képes műanyag órát mutatott be Csizmadia Ferenc, a forgalmazó Bootmaker Kft. ügyvezetője, mely mégis hiánypótló szerepet tölt be. Lapunkon rengeteget foglalkozunk a ma leghájpoltabb termékeknek számító okosórákkal, melyeknek legnagyobb problémája, hogy kezelhető formában jelenítsék meg a beléjük szuszakolt rengeteg tudást. Ezeket a trendi kiegészítőket leginkább a jól kereső, technológia iránt érzékeny fiataloknak szánják - na, a KidFit nem nekik szól, hanem a gyerekeiért aggódó szülőknek.


A 30 ezer forintba kerülő órát a hozzá kapcsolt telefonokról bármikor felhívhatjuk, illetve fordítva, a kisgyerek is értesítheti bármikor a szüleit. Nincsen rajta semmilyen felesleges alkalmazás vagy figyelemelterelő játék, és kijelzője is aprócska, épp hogy elég az idő megmutatására. Jobb oldalán két hívógomb, alján egy SOS gomb, bal oldalán pedig a microSIM kártya és az akkumulátortöltő nyílása van. Az óra csak PIN-kód mentes kártyát tud fogadni, bármely szolgáltatótól.


A két hívógombbal a két előre beprogramozott telefonszám hívható fel - a tervezők szándékai szerint apuka és anyuka -, hívni pedig csak a 20 előre beprogramozott számról lehet. (Az óragombot három másodpercig kell nyomni, szóval véletlenül nem lehet vele hívni.) Ezt beállítani egy iOS-re és Androidra is letölthető magyar nyelvű Wherecom nevű programmal tudjuk, mely számos tovább lehetőséget nyújt. Lekérdezhetjük az órában lévő GPS szenzort, azaz bármikor megnézhetjük hol van a gyerkőc, zónákat állíthatunk be, melyet ha elhagy értesítést kapunk (például iskola, otthon, stb.), midezeket ráadásul időben visszamenőleg is lekövethetjük, és akár több órát is tudunk az appon belül kezelni.


Csizmadia Ferenc megmutatta a hívás hangminőségét, mely egész jó volt, és kiemelte az alján lévő SOS gomb szerepét. Ha a gyerek bajban van, pl. eltévedt vagy más miatt megijed, ezt megnyomva egy 15 másodperces hangfelvétel készül, mely adatkapcsolaton át feltöltődik a felhőbe, és mind a 20 hozzá kapcsolt telefont értesíti erről. Az órát ilyenkor 5 percen belül visszahívva az gombnyomás nélkül fogadja a hívást. Az ügyvezető elmondása szerint az adatforgalmi igénye minimális, havi 50 MB-os csomag elegendő hozzá, és a családjukban két hónap alatt fogy el egy 3000 forintos feltöltőkártya.

A négy színben (fekete, kék, rózsaszín és narancs) színben kapható szilikonból készült óra ugyan nem néz ki masszívnak, de közlése szerint strapabíró, így nem kell aggódnunk az elesések, leejtések miatt, de két nyílása miatt a vízre érzékeny, úszásra nem használható. 600 mAh-es lítium-ion akkumulátora kb. két napot bír. Kérdésemre elmondta, hogy a Kínában gyártott terméket ugyan tőlük függetlenül is megvehetjük egy webáruházban, azonban ők egyrészt 1 év garanciát vállalnak rá, másrészt például nem biztos, hogy helyesen fogják mutatni az időt a hazai hálózaton. A forgalmazás megkezdése előtt több hasonló terméket is kipróbáltak, van, amelyik egyáltalán nem működött, és funkcionalitásban ezt találták leginkább megfelelőnek.


Interneten keresztül árusítják, a www.jolvagy.hu honlapon keresztül; ennek neve onnan jött, hogy úgy vélik, a szülők első kérdése ez a gyerekükhöz. "A KidFit óra kiváló szolgálatot tehet, ha azért szeretnénk elérni gyermekünket, mert nem érünk oda érte időben a megbeszélt helyre, vagy szem elől tévesztettük, esetleg ő tévedt el iskolába, külön órára menet, de akkor is megnyugtató segítség a szülő számára, ha szeretne már a gyerekeknek nagyobb szabadságot adni, de fontos, hogy elérjék egymást, ha baj van." - mondta Csizmadia Ferenc.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laza #4
    Úgy mutatják be, mintha most találták volna fel? Kaptak valami kizárólagos forgalmazási jogot? Mert amúgy bárki rendelhet belőle nagy mennyiségben ... ez ilyen önreklámnak tűnik nem túl sok hozzáadott értékkel :)
  • ReTeK #3
    Netet most kötötték be?
  • overseer-7 #2
    miaz hogy alibaba vazze?.. nem az aladinban vagy
  • lamer the true #1
    Jó és szükséges sajnos, kár hogy a magyar szál a történetben annyi, hogy rádobnak az ebay-es árra egy 10-est és kész. Gondolom az alibabáról nagyobb tételben meg feléből megvan.

    Legalább tesztelték, így tudom, hogy működik, szóval azért kösz.