Gyurkity Péter

Már készül az iPhone 7c

Amelynek sem hivatalos neve, sem pedig pontos hardveres összetétele nem tűnik véglegesnek.

2015 során több alkalommal napvilágot láttak az olcsóbb iPhone készülékek vonalának folytatásáról szóló hírek, eddig azonban hiába vártunk a hivatalos megerősítésre. Most újabb beszámoló futott be, amely szerint már közel van a piaci megjelenés.

A Foxconn bőbeszédű alkalmazottaira hivatkozik a kínai portálon megjelent írás, miszerint az Apple már le is zavart egy korlátozott példányszámú előzetes gyártási fázist, januárban pedig megindulhat a sorozatgyártás. Mindez azt sejteti, hogy nagyon közel járunk már a piacra dobáshoz, ám ezzel kapcsolatban rögtön érdemes leszögezni, hogy sem a hivatalos név, sem pedig a hardveres jellemzők listája nem tekinthető véglegesnek. Előbbit illetően felmerült az iPhone 6c és az iPhone 7c elnevezés is, utóbbi tekintetében pedig több kiszivárogtatást ismerhettünk eddig meg.

Ezek alapján úgy tűnik, hogy az új készülék egy 4 hüvelykes kijelzőt kap, amely 2.5D hajlított üveget és 1136 x 640 pixel felbontást kínálna. Ehhez az iPhone 6s és 6s Plus esetében megismert A9 chip társulna, mégpedig a Touch ID technológia, 2 GB RAM, illetve egy 1642 mAh-s akkumulátor kíséretében. Arról már korábban szó esett, hogy az AU Optronics szállítaná le ezen 4 hüvelykes paneleket, ám a megjelenés pontos időpontja továbbra sem ismert - egyes források ezt áprilisra teszik, a mostani hírben azonban még egy ennél is korábbi periódust valószínűsítenek.

A Counterpoint Research eközben közzétette a harmadik negyedévre vonatkozó számait, amelyből kiderül, hogy az Apple több, mint kétszer annyi okostelefont szállított le a közel-keleti és afrikai régióban, mint egy évvel korábban. Ez egy 3,9 százalékos szelet megszerzésére volt elegendő, míg a Samsung itt a teljes piac 41,1 százalékát uralja, a többiek pedig messze lemaradva követik őket - fontos szerep jut azonban egyes helyi gyártóknak is, így például a Tecno harmadik helye elismerésre méltó eredmény.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #3
    Túl vagyunk már azon a felrázáson, rég volt 2007. Manapság egy iPhone nem olyan nagy durranás egy ekkora dömpingben, ráadásul nem is nyújtja már azt a prémium érzést 1-2 év után, amikor frissítik a rendszerét, és elkezd lassulni. Az is olyan furcsa nekem, hogy ha nem akarom telepíteni a frissítést, akkor is letölti, és foglalja a helyet. Ez is már csak egy okostelefon a sok közül.

    Egyébként Androidra sem kell semmit 19 lépésben telepíteni, ott a Google Play.
  • Sir Cryalot #2
    ...és el ne felejtsük, hogy emberek millióinak jelenti a mindennapok boldogságát a KÉSZÜLÉK amire nem kell feltelepíteni semmi különös dolgot tizenkilenc lépésben.....

    Kár hogy többnyire selejtes az az önbecsülés amihez ez kell.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.01.06. 02:24:36
  • Sir Cryalot #1
    Elég fásult egy írás ez arról A CÉG-ről amely komplett iparágakat szokott felrázni a szendergésből hogy utána úrrálegyen az emberiségen a komplett őrület. Ráadásul az elemzők is kezdenek elpofátlanodni, nahát.