Berta Sándor

Okos­­szemüvegben fog­nak szerelni a Volks­wagen munka­társai

Az autógyártó wolfsburgi üzemének egyik részlegében már néhány hét múlva alkalmazhatják az eszközöket.

A Volkswagen úgy döntött, hogy az okosszemüvegek megérdemelnek egy esélyt a munkafolyamatokban, ezért a wolfsburgi üzem alkatrész-részlegénél dolgozók egy része használni is fogja azokat. A vezetők azt remélik, hogy a változtatás alapvetően megváltoztathatja a munkafolyamatokat.

A munkatársak eddig hordozható szkennerekkel ellenőrizték az egyes alkatrészek minőségét. Az okosszemüvegek lehetővé teszik a hasonlóan hatékony munkavégzést, ugyanakkor biztosítják, hogy a munkások mindkét keze szabadon maradjon. A Volkswagen szerint ez az eljárás megkíméli az embereket a felesleges mozdulatoktól, ráadásul biztonságosabbá és gyorsabbá is teszi a jelenlegi folyamatokat. Az első okosszemüvegeket tavasszal vethetik be, jelenleg az általános tesztek zajlanak. A megoldást korábban kipróbálta Martin Winterkorn, az autógyártó konszern vezérigazgatója is.

Hónapokkal ezelőtt a BMW jelezte, hogy a spartanburgi üzemében teszteli, hogy vajon az okosszemüvegek alkalmazásával lehet-e javítani és gyorsítani a minőségbiztosítási eljáráson. A Google Glass eszközök segítségével fényképeken vagy filmen dokumentálni lehet a tervektől való eltéréseket, illetve jobban, gyorsabban és egyértelműbben lehet elemezni a dolgokat, majd kijavítani az esetleges hibákat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ragnaar #5
    Van amikor muszály, munkavédelmi előírás, hogy védőszemüveget kell hordani. Kíváncsi lennék egyébként egy ilyen okosszemüvegre, hogy mennyit takar ki, meg hogyan a megjelenített kép a látótérből, meg hogy lehet görgetni, keresni esetleg menüben stb, bár ez esetben valószínűleg munkaállomásonként előre be vannak állítva a szemüvegek. Amúgy meg környezetbarát az ilyen rendszer , csökkenti a papír alapú dokumentáció mennyiségét.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.03.13. 12:16:57
  • Kotomicuki #4
    ...és mi minden másra is alkalmas lehet még az okosszemüveg - a gyárvezetés kezében, akár a dolgozóik ellen is... (a mai világban)
  • seepheeerd #3
    A BMW évekkel ezelőtt alkalmazta már :)
  • lamer the true #2
    Én spec rühelnék szemüveget hordani, amikor soha az életben nem hordtam.

    No mindegy
  • barret #1
    "A Volkswagen szerint ez az eljárás megkíméli az embereket a felesleges mozdulatoktól"
    És aki ezután feleslegesen mozog azt majd kirugják?