Berta Sándor

4 milliárd dollárért bővíti gyárait a Micron

A gyártó nem akar lemaradni a vetélytársai mögött és már le is fektette a szingapúri üzem új részlegének az alapkövét.

A Micron Technology Inc. bejelentette, hogy a jövő év végéig 4 milliárd dollárt fektet be Szingapúrban azért, hogy bővítse a meglévő ottani létesítményeit, így azokban 2017-től elindulhatna a sorozatgyártás. A vállalat az idei pénzügyi esztendőben 50 millió dollárt ruházna be a tervezésbe és a gyártásba. Az ázsiai városállam a konszern egyik legnagyobb telephelye. Az országban már van két üzem, amelyekben DRAM- és NAND flashmemória-chipek készülnek, ehhez jön még egy NOR flashmemória-chip gyár és egy tesztelési központ. Mark Adams, a Micron elnöke elmondta, hogy Szingapúrban jelenleg több, mint 7000 embert foglalkoztatnak.

A mostani bővítés kizárólag a NAND flashmemória-chipeket gyártó létesítményrészt érinti, amelyből a fejlesztéseknek köszönhetően a jövőben egyre több 3D NAND flashmemória-chip kerül majd ki. A beruházás egyúttal növeli a jelenlegi technológiákkal kapcsolatos gyártókapacitást is. A társaság emellett jelezte azt is, hogy ezzel párhuzamosan helyet teremtene más memóriatechnológiák számára is, de ezekkel kapcsolatban konkrét részleteket a cég nem árult el.

A Micron jelenleg 16 nanométeres gyártási eljárással készít TLC-NAND flashmemória-chipeket és az idén legyártja Szingapúrban a saját fejlesztésű 3D NAND flashmemória-chipek első generációját is. A konszern ezenkívül már fejleszti a második generációs 3D NAND flashmemória-chipeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kotomicuki #1
    Csak azt a TLC-t ki ne találták volna!
    Nagyon silány és most mindenki ezt a ganét erőlteti, mert 2 centtel olcsóbb gyártani!