Berta Sándor

300 millióan használják az Instagramot

A legnagyobb közösségi képmegosztó oldal tovább növekszik és a használók számát tekintve immár a Twittert is megelőzte.

Kevin Systromm, az Instagram első embere közölte, hogy a platformot legalább havonta egyszer használók tábora először haladta meg a 300 milliót, ezáltal pedig megelőzte a Twittert is, amelyet a harmadik negyedévben 284 millióan használtak rendszeresen. Az elmúlt 9 hónapban az Instagramhoz újonnan csatlakozók száma elérte a 100 milliót. Az összes Instagram-használó 70 százaléka az Amerikai Egyesült Államokon kívülről származik. Az oldal vezetői különösen a regisztrált tagok nagyon magas fokú aktivitására büszkék, ők ugyanis 18-szor gyakrabban tesznek közzé különböző bejegyzéseket, mint a Facebook-tagok.

A menedzser kiemelte, hogy ami négy évvel ezelőtt még két barát álmaként kezdődött, az az elmúlt esztendőkben egy olyan közösséggé fejlődött, amelynek a tagjai naponta több mint 70 millió digitális fényképet és videót osztanak meg. A platform napjainkra otthont kínál a kreativitás minden formájának. Az Instagram a jövőben könnyebbé akarja tenni a kedvenc sztárjaik követését és egy olyan funkciót használna, amely a Twittert is népszerűvé tette. Ez pedig a hírességeket, a sportolókat és márkákat igazoló szimbólumrendszer bevezetése.

Systrom 2013-ban a következőket nyilatkozta: "Az Instagram egy kommunikációs cég, amely segít pillanatokat közölni másokkal. Mindez több egy fotónál, arról szól, hogy üzeneteket adunk át."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gladiator #3
    Az egesz onnan indult, hogy az emberek egyre kevesebb szoveget posztoltak facen, sokkal inkabb a kepek megosztasa fele ment el a dolog. Jelenleg pusztan uzenetes poszt nem is nagyon van mar az ismeroseimtol a falamon, 90%-ban kepek, vagy megosztasok.

    Instagram koran kapcsolt, hogy egy csak kep megosztos alkalmazasra lenne igeny, adott hozza csiri-csare effekteket, et voila.

    A Twitterre viszont meg nem sikerult rajonnom, semmi ertelmes szoveg nincs rajta, csak ilyen kodok, URL-ek, meg mittom en:D
  • dartois83 #2
    Én sem igazán értem, a Twittert sem nagyon. Bár utóbbi jópofa is tud lenni, van egy-két híresebb ember, akinek érdekes és érdemes is olvasni a tweetjeit (pl. Neil deGrasse Tyson, de Ferenc pápa is a kedvencem). Máshol biztosan több jelentősége van, vagy csak divathóbort.
  • tomboy013 #1
    Én még mindig nem értem minek van az Instagram. Regiszráltam néhány hónapja mert kíváncsi voltam. Képeket lehet megoszatni. Ezt facebookon is megtehetem ha akarom, minek ehhez még 1 közösségi oldal?