Alex

Instagram: "Nem fotós vállalkozás vagyunk"

A Facebook által nemrég felvásárolt mobilos fotóapp alapítói visszautasították, hogy ők fotós cég lennének, és nem fogják eladni a fotókat.

A Digg alapító Kevin Rose és az Instagram két alapítója, Mike Krieger és Kevin Systrom között San Franciscoban zajlott egy nyilvános pódiumbeszélgetés. Kevin Systrom szerint ők üzeneteket szeretnének közvetíteni, nem pedig fotókat tárolni. Ez a nyilatkozat meglepő lehet annak a 100 millió embernek, akik már 5 milliárd fotót töltöttek fel a cég szervereire."Az Instagram egy kommunikációs cég, amely segít pillanatokat közölni másokkal. Mindez több egy fotónál, arról szól, hogy üzeneteket adunk át." - mondta Systrom.


Milliárdosok egymás közt: Kevin Rose, Mike Krieger és Kevin Systrom

A 34 ember által müködtetett vállalkozást tavaly vásárolta fel a Facebook 715 millió dollárért. A nyilatkozat alapján arra következtethetnénk, hogy nemsokára videófeltöltésre is lehetőséget adnak, de sem Systrom, sem Krieger nem állított ilyet. Annak ellenére, hogy a korai alkalmazottakkal együtt nagyon gazdaggá váltak mégsem szállnak ki az üzletből, tehát ezek szerint megtalálták a számításukat a közösségi oldal szervezetén belül is. "Biztosak akarunk lenni benne, hogy az újdonságok - függetlenül attól, hogy azok új funkciók vagy reklámok legyenek - helyesen legyenek bevezetve, és nem változtatják meg alapjaiban a szeretett tulajdonságokat."

Használod az Instagramot?
 • Igen
 • Nem
Leszögezték, hogy biztosan nem mennek a Flickr után a prémium szolgáltatásokat nyújtó előfizetések tekintetében, azaz nem lesznek mondjuk fizetős képszűrők. A felvásárlás után megfogalmazott vádakat is visszautasították, azokkal ellentében a fotók a felhasználók tulajdonában maradnak. "Soha nem fogunk kisajátítani olyan jogokat, hogy eladhassuk a fotókat vagy egyéb dolgot tegyünk velük. Minden fotó a feltöltő sajátja, mi pedig csak azért vagyunk, hogy megoszthassa azt a világgal."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • speed2006 #6
  :DDDD
 • Etinger #5
  Valahol azért klassz megnézni, hogy mit kajál valaki reggelire épp a világ másik felén, nem? Szerintem ezek baromi érdekes dolgok. A gond azzal van, ha valaki 85 filtert nyom egy kutyaközönséges elcseszett fotójára, és "profi fotósnak" gondolja magát ettől.
 • caius marius #4
  Azért nekem ennél kicsit több jön át... :)
 • Zombee #3
  Ha helyi sajátosságokra gondolsz, azt bárhol láthatod, az viszont nekem érdektelen, ahogy a kuvaiti lefényképezi a reggeli kávéját جليب الشيوخ főterén a kávézóban.
 • caius marius #2
  Arra, hogy a világ másik felén élők mindennapjaiba betekintést nyerj. Kicsit olyan mint a Google+. Olyan képeket látok amiket egyébként max. akkor, ha ott vagyok. Ismerősöket szereztem Koreából, Kínából, Japánból, Kuvaitból, Havaiból, Amerikából etc. etc... Persze nem gondolom, hogy nagy barátságok szövődnének, bár ki tudja, de látni, hogy más országokban, hogyan élnek, mit szeretnek, mit utálnak eszméletlen jó dolog.
 • Zombee #1
  A linkelt cikk is írja, hogy egyszer már bekerült az üzletszabályzatba, hogy a feltöltött képekből a szolgáltatás hasznot húzhat, és a feltöltőt ebből semmi haszon nem illeti meg, nem lepne meg, ha előbb-utóbb visszaszivárogna. Ugyanilyen dühítők az androidos appok, amik sms hozzáférést és küldést, híváslista elérést akarnak. Még jó, hogy az egyetlen androidos eszközöm wifis tablet 3G/SIM nélkül, így ez nem fordulhat elő.

  Amúgy sosem értettem, mire jó az Instagram.