Ötvös Tibor

Saints Row 4: Gat out of Hell próbakör


A Saints Row-franchise a második rész óta cseppet sem veszi magát komolyan és a készítők most is nagyon elborult alkotással készülnek.

A Volition a Saints Row első részét valójában a Grand Theft Auto konkurenciájának szánta és bár csak X360-ra jelent meg a program, de mégis szép sikert aratott. Azonban a várt áttörés elmaradt, így a fejlesztők változtattak az elképzelésükön és a második résszel már egy kicsit elborultabb irányba indultak el. Ez azonban bejött és a rajongók kimondottan várják, hogy minél őrültebb kalandokba keveredjenek kedvenc Szentjeik.

Panasz pedig a Saints Row 4: Gat out of Hell sem lehet, hiszen már maga az alapötlet elég "elmebajos". Egy születésnapi bulin Johnny Gat és barátai úgy döntenek, hogy Monopoly helyett egy Ouija-táblával mulatják az idejüket, mire megnyílik egy portál és hősünk Kinzie Kensington oldalán a Pokolban találják magukat. Itt már javában tart egy másik buli, hiszen barátjuk, az Egyesült Államok elnöke, az Univerzum Istene épp készül elvenni a Sátán lányát, amit természetesen nem hagyhat a csapat.


A program kipróbálásra adott változatában Johnny karakterét irányíthattuk, akivel szabadon bejárhatjuk a Pokol városát. Ez az út természetesen nem lesz nyugodt, hiszen folyamatosan ömlenek majd felénk a helyi biztonsági erők és minél több gondot okozunk annál nagyobb erőkkel vonulnak ki a Túlvilág őrei. Szerencsére azonban mi is elég sok segítséget kapunk, hiszen közel az összes Szent követte a két társát valamint a fegyvereink is elég hatékonyak lesznek.

A Locust Gun például egy adag bogarat lő az ellenfelünkre akik addig rágják azt, míg el nem tűnik. A Warhammer pedig egy iszonyatosan erős közelharci fegyver, mellyel egyszerre több ellenfelet is földbe döngölhetünk. A várost a különböző járművek mellett repülve is bejárhatjuk. Gat ugyanis démoni szárnyakat kap és így szabadon repkedhet.

A Saints Row: Gat out of Hell megvalósítását tekintve pazarul fest. A kipróbált változatban folyamatosan, minden különösebb nehézség nélkül produkálta a 60fps-t, a hangok is a helyükön vannak és a Pokol is amolyan alternatív Steelportnak tűnik, így ismerős a hely is. A program január 27-én jelenik meg és nem szükséges a Saints Row 4 a futtatásához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #3
    A 3. részben 31 órám van, és igazából a sztori alig haladt, mert csak céltalanul autóztam fel-alá. És szereztem egy tankot, meg egy harci helikoptert, amikkel még jobban lehet ökörködni. Bundle-ban vettem, sokba se került, bőven behozta az árát.
    GTA sorozatnak is ez az erőssége, a 4. részben 53 óránál tartok, és a sztori ott is lassan halad, mert mindig elmászkálok az utcán lövöldözni, meg kocsival törni-zúzni.

    Nagyobb baj, hogy a 13 éves generáció olyan szavakat használ, mint gama, ami nincs is. Gamma van, de az mást jelent.
  • Józsibácsi #2
    Pont ezért ócska az egész sorozat, mert hiába a GTA stílus, hiába a szép grafika, hiába van néhány jó poén, sajnos túl idétlen, debilség az egész... 13 éves korig talán még megfelel... 12 alatt meg még ugyebár még nem szabad, tehát igen szűk a cél korcsoport így... :D
    Kb Mint a Duke Nukem vagy a Painkiller (csak azoknál legalább annyi mentség van , hogy ősrégi az előző részük, amit ugyebár folytatnak, s akkor még az idétlenséget, összetettséggel, ötletességgel, látvánnyal, egyediséggel és hiánypótlással kompenzálták, továbbá nem volt ilyen game dömping mint akkor)... a retardált idétlenkedés miatt elveszik a játékélményből teljesen az immerzív harci fílinget, ami azért lássuk be egy harcról szóló gamában - és ugyebár a Saint Row saga is az volna - eléggé érdekes, hogy a lényeget degradálják és neutralizálják.
  • Zombee #1
    Hát ez nem túl komoly beszámoló egy valós tesztből, ezért nem lenne szabad ingyen példányokat osztani.