Berta Sándor

10 milliárd dollárt ér a Snapchat

Aligha gondolta korábban bárki is, hogy a képküldő szolgáltatás ennyi pénzt fog majd érni.

A Snapchat különlegessége, hogy a továbbított digitális képek vagy a videók a címzett okostelefonjáról és a vállalat szervereiről is mindössze 10 másodperc után automatikusan törlődnek. A Kleiner Perkins nevű beruházási cég 20 millió dollárt fektetett be a vállalkozásba, amiért cserébe 0,2 százalékos részesedést szerzett. Mindez azt jelenti, hogy a Snapchat jelenleg kereken 10 milliárd dollárt ér. A The Wall Street Journal arról tudósított, hogy még nem zárult le a szolgáltatás újabb finanszírozási köre és a cég elsősorban reklámokból szerezne további pénzt.

A szolgáltatást már 100 millióan használják világszerte, így hamarosan elérheti a Twitter szintjét. A társaság korábban visszautasította a Facebook 3 milliárd dolláros ajánlatát, majd kiderült, hogy a Snapchat a Google figyelmét is felkeltette. Bruce Schneier biztonsági kutató azt kiemelte, hogy az olyan alkalmazások, mint a Snapchat és a Wickr nem alkalmasak arra, hogy biztonságos és mások számára észrevehetetlen kommunikációt biztosítsanak.

Danah Boyd médiaszociológus, a Microsoft Research és a New York-i Egyetem kutatója felfedezett még egy okot azzal kapcsolatban, hogy a Snapchat-modell miért annyira népszerű. A Facebookon, a Twitteren és immár a WhatsApp rendszerében is olyan gyorsak a hírfolyamok, hogy az emberek nem tudják mindegyiket elolvasni, ezzel szemben egy Snapchat-üzenet nem elvonja, hanem felkelti a felhasználók érdeklődését.

Már tavaly júniusban ismertté vált, hogy a Snapchat lehet az új felvásárlási célpont. A befektetők szemében a szolgáltatás jóval többet érhet, mint a Facebook által korábban felvásárolt Instagram.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Frekvency #5
    éljen a 2 milliárd exhibicionista ripacs bolygója...
  • Vol Jin #4
    "20 millió+ egy jó ötlet.

    Egyébként leegyszerűsítve, ha valamihez kell 20 forint befektetés és 10 ezret hoz, az nem jó befektetés? hmmm.."

    Nem hoz annyit, nem hozott annyit. Sőt nem is hoz semmit, csak visz. Éppen valakinek a 20 millióját, aki ezért két ezrelékes részesedést kért. Az egész egy lufi, hogy majd valamikor lesz bevétele reklámokból majd valamikor, talán, esetleg.
  • Babil #3
    20 millió+ egy jó ötlet.

    Egyébként leegyszerűsítve, ha valamihez kell 20 forint befektetés és 10 ezret hoz, az nem jó befektetés? hmmm..
  • Vol Jin #2
    Akinek 20 millió dollárra van szüksége a működéséhez, az nem ér 10 milliárdot, csak egy pénztemető.
  • who am I 7 #1
    Jo nagy lufik, ezek a user bazis (es azok szemelyes adatai) alapjan beárazott szarok..