Gyurkity Péter

Bemutatkozott az új HTC One

Az M8 kamerája a mélységet is érzékeli, a készülék visszaigazolja a korábbi pletykákat.

Számos alkalommal olvashattunk már a HTC M8, majd pedig a The All New HTC One néven felbukkanó okostelefon várható érkezéséről, így a hivatalos bemutatóra sok meglepetés nem maradt. Az új One többé-kevésbé megfelel az előzetes híreknek, a megjelenést is gyorsan megejtették.

Az M8 eszerint egy 5 hüvelykes S-LCD3 kijelzőt kapott, amely 1080p felbontást támogat, Gorilla Glass 3 réteg kíséretében. Ehhez egy 2,3 GHz-en futó Snapdragon 801 chipet kapunk, a memória mérete 2 GB, a belső tároló pedig 16 vagy 32 GB-os (microSD révén ez tovább bővíthető, de a Google Drive által két éven át további 50 GB online tárhely áll rendelkezésünkre). A listán továbbá egy 2600 mAh-s akkumulátor szerepel, ez utóbbi az extrém energiatakarékossági funkció által a gyártó szerint akár 40 napos üzemidőt biztosít standby módban, az egyéb támogatott technológiák között pedig a Bluetooth 4.0, a dual-band 802.11ac WiFi, AWS, LTE, NFC, gyorsulásmérő, giroszkóp, illetve barométer található.


Az előlapon ezúttal is sztereó BoomSound hangszórók kaptak helyet, a hátoldalon pedig egy UltraPixel kamera dolgozik. Előbbiek komolyabb basszust szolgáltatnak, mélyebben ülnek a burkolatban, míg a kamera kiegészült egy új képfeldolgozó chippel, valamint egy második testvérrel, amely Duo Camera néven mutatkozik be. Ezáltal lehetővé válik a mélység érzékelése, a fókusz utólagos módosítása, valamint egyéb szerkesztési és post-processing funkciók ellátása. A burkolat maga immár 90 százalékban alumínium, a forma kicsit jobban kihangsúlyozza a formás idomokat, míg a szoftveres oldalon az Android 4.4 KitKat fut, a Sense 6.0 felülettel kiegészítve.

A szoftveres változtatások közül a Motion Launch emelkedik ki, ez jobbra történő simításra a BlinkFeed alkalmazást indítja el, és számos egyéb gyorsindítási opciót kínál. Életre kelthetjük a kijelzőt, ha elhúzzuk ujjunk előtte, az Auto Answer pedig a fülünkhöz emelve fogadja hívásunkat, anélkül, hogy valójában hozzáérnénk a kijelzőhöz, kétszer megérintve pedig lezárható vagy feloldható a kijelző. A Zoe immár felhő-alapú szolgáltatássá alakult, melyre meghívás alapján bárki feltöltheti fotóját, videóját, kedvenc zenéjét.

A készülék három színben kapható, Londonban már sor is került a rajtra, Magyarországra 2014 májusában érkezik. A gyári Android rendszert kedvelők a HTC One (M8) Google Play verzióját a mai naptól előrendelhetik és néhány hét múlva meg is vásárolhatják a Google Play store-ban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)