Berta Sándor

Európai levelezőrendszert tervez Merkel és Hollande

Franciaország és Németország számos területen együttműködhet a közeljövőben.

Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia elnök megbeszéléseket folytatnak szerdán és ezek során várhatóan számos dologról megállapodnak majd. A cél az, hogy kevesebb felhasználói és céges adat jusson el az Amerikai Egyesült Államokba, azaz az e-maileket és egyéb adatokat a jövőben ne kelljen mindenképpen az Amerikai Egyesült Államokon keresztül küldeni, hanem ki lehessen kerülni az ottani szervereket. Mindezt egy új európai kommunikációs hálózat kiépítésével és közösen kifejlesztett adatvédelmi szabványok alkalmazásával oldanák meg.

Merkel podcastjában elmondta: a francia-német csúcstalálkozón arról is egyeztetni fognak, hogy miként lehet biztosítani Európában a magas szintű adatvédelmi szabványok használatát. "Sokkal többet kell tennünk az európai adatvédelem területén, ez nem is kérdés" - ismerte el a német kancellár. Az egységes adatvédelmi szabványról ugyanakkor nem olyan könnyű egyeztetni, mert bizonyos országokban sokkal alacsonyabb szintű az adatvédelem, mint Németországban és semmiképpen sem akarják felpuhítani a szabályozást. Azt is figyelembe kell venni, hogy az olyan cégek, mint a Google vagy a Facebook azokba az országokba települnek előszeretettel, ahol kevésbé szigorú az adatvédelem, ez viszont hosszú távon elfogadhatatlan.


Merkel a francia elnökkel arról is beszélni akar, hogy melyek azok az európai szolgáltatók, amik biztonságot nyújtanak a polgároknak és gondoskodnak arról, hogy ne kelljen az e-maileket és az adatokat az USA-n keresztül továbbítani. Hollande megerősítette, hogy Párizs támogatja Berlin javaslatait. Egy francia kormánytag közölte: most, hogy Németországban is megalakult az új kabinet, a két félnek közösen kell kezdeményeznie ezekben a kérdésekben. A határokon belüli kommunikáció ötlete egyébként a Deutsche Telekomtól származik, amely a tengerentúli ellenőrzések miatt azt szeretné, ha a németországi címről elküldött, illetve azokra érkező elektronikus leveleket kizárólag helyi internetes csomópontokon keresztül továbbítanák a szolgáltatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kastil #10
    Jó lesz ez, legalább nem kell különböző levelezőrendszereket túrjanak az infóér, minden egy helyen.
  • IMYke2.0.0.0 #9
    nlght: a saját tanácsodat azért előbb megfogadhattad volna...

    Mert szerinted a németek a fehér lovon jövő Tisztaság Bajnokai? Khm, ébredj fel :)
  • Tetsuo #8
    Bábszínház az egész.
  • lamer the true #7
    Szuper!

    De!

    Azért egy levelező rendszer senkit sem fog érdekelni. Minden országnak rogyásig vannak saját levelező programokat nyújtó cégei. De ezeket azért tudták kitúrni az amcsik, mivel amit ők nyújtanak, azt senki más nem képes.

    Ha pl van gmail-ed, máris van mindened, amire ma szükséged lehet. Csak a jó ég tudja hány szolgáltatás kapcsolódik hozzá.
  • Skyline #6
    Cserverből-vederbe....

    Izraelbérencek kontra izraelbérencek...
  • nlght #5
    IMYke ha csöndben maradtál volna, akkor ...

    Kíváncsi vagyok, hogy mivel tudod alátámasztani, hogy a németek ugyanolyan rosszak lennének, mint az usákok...
  • gforce9 #4
    A röhej az egészben az, hogy tökmindegy mit erőlködnek, ha le akarják nyúlni az adatokat le tudják. Viszont így a közpénzeket van ürügy, hogy a kivitelező cégek zsebébe tömjék. Ez sima szabadrablás a közpénzből.
  • IMYke2.0.0.0 #3
    Cserébe a németek figyelhetnek meg mindent.
    Jobban járunk? Nem.
  • Archenemy #2
    Régi, beidegződött reflex ez, hogy A Szent Külföldhöz mindig igazodni kell.
  • Lunki88 #1
    Úgy látszik a németeknek legalább böki a csőrüket hogy az usa aljas módon lehallgatta őket. :) Nálunk meg majdnem úgy néz ki a helyzet hogy mi kérünk érte bocsánatot...