Berta Sándor

Nem mehetne ki Németországból a belföldi e-mail

A Deutsche Telekom a tengerentúli ellenőrzések miatt azt szeretné, ha a németországi címről elküldött, illetve azokra érkező elektronikus leveleket kizárólag helyi internetes csomópontokon keresztül továbbítanák a szolgáltatók.

A távközlési vállalat az új megoldással lehetetlenné tenné az amerikai és a brit titkosszolgálatok számára, hogy titokban megszerezhessék és elolvashassák a német felhasználók e-mailjeit. A Deutsche Telekom minden fontos üzleti partnerével olyan megállapodást kötne, hogy az elektronikus levelek küldése és az információcsere más formái kizárólag a Németország területén található internetes csomópontokon keresztül továbbíthatók. "Az online forgalom nem ismer határokat, az adatokat az egész világon át lehet vezetni. Amennyiben viszont a küldő és a címzett Németországban vannak, akkor el akarjuk érni azt, hogy az internetes forgalom is az államon belül maradjon. Amennyiben Németországban megmutattuk, hogy mindez működik, akkor utána a rendszert kiterjesztenénk a schengeni övezetre is" - jelentette ki Thomas Kremer, a Deutsche Telekom adatvédelmi ügyekért felelős vezetője.

A társaság azért lobbizik, hogy az elképzelést támogassák a politikusok és a többi telekkommunikációs cég is. További három cégnek kellene csatlakoznia ahhoz, hogy létrehozható legyen egy belső német hálózat. Emellett persze szükség lenne az egységes európai adatvédelem gyors megteremtésére, azért, hogy biztosítani lehessen a szigorú adatvédelmi szabványokat. A DT korábban már egyeztetett a GMX, a Freenet és a Web.de szolgáltatókkal arról, hogy az egymás rendszerébe küldött leveleiket titkosítsák, ezek azonban külföldön kikódolhatók. Miután a Deutsche Telekomnak számos nagy vállalat is az ügyfele, köztük a Daimler és a ThyssenKrupp, így még fontosabbá vált az adatvédelem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #5
    Nem. Nem kapcsolhatná ki. A 80-as években még megtehette volna.
  • Bagoly81 #4
    ugytudom, ha usa bedurvul akár ki is kapcsolhatná a netet, mert náluk vannak a kegfontosabb szerverek nem? valaki aki ért hozzá írjon rola
  • ostoros #3
    Igaza van a németeknek, itt az ideje már rég, hogy Európa is felvegye a kesztyűt. A világ hatalmai az elsőségért vetekednek, Európa meg alszik.
  • AgentKis #2
    Intranetet a németeknek!
  • god25 #1
    Jó dolog olvasni az ilyen törekvésekről. :)