Berta Sándor

Elkészült a Windows 8.1

A Microsoft hivatalos blogbejegyzésben erősítette meg, hogy kész az operációs rendszer új változata, amit először a PC-gyártók kapnak meg, hogy időben dobhassák piacra az új termékeiket.

A bejelentés azt bizonyítja, hogy a tengerentúli konszern tartotta magát a korábban ismertté vált időponthoz. A Microsoft azért hagy sok időt a gyártóknak, hogy azok elkészülhessenek a szükséges meghajtóprogramokkal és azok zökkenőmentesen működjenek. Az új kiadásban a felhasználók beállíthatják, hogy a számítógép a rendszer betöltésekor a klasszikus Asztalt vagy a csempés felületet töltse be. Erre a Windows 8 esetében csak külsős alkalmazások segítségével volt lehetőség. A Windows 8.1-be visszakerül a Start gomb, a Start menü viszont nem. A Lenovo ezért külön Start menüs programot (Pokki) integrál a számítógépeire és a laptopjaira feltelepített operációs rendszerekbe.


A vállalat javított a keresési funkción is és a Windows 8.1 már az Internet Explorer 11-es böngészővel érkezik. Előbbinél reklámok is lehetnek, a Microsoft ugyanis megnyitja új operációs rendszerét a Binggel szerződéses viszonyban álló hirdetési partnerei előtt. A különböző ajánlatok várhatóan a Windows 8.1 Smart Search keresési szolgáltatásban jelennek majd meg. A Windows RT 8.1-be az Outlook RT levelezőkliens kerül. Az üzleti ügyfelek esetében a frissítéssel javítanának a biztonsági funkciókon, így például a cégek ellenőrizhetnék alkalmazottaik kezdőképernyőit. Az operációs rendszer segítségével a számítógépek vagy a táblagépek akár szélessávú hotspotként is használhatók. A végleges változat október 17-től, egyes országokban azonban október 18-tól lesz letölthető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NikeCortez #96
    Egyszer, régen olvastam, hogy teljesen egyé akarja állítani a piacot a Micro. Azaz amit te be bootolsz lemezt, az mehet fel tablet/mobil/pc-re.
    Nem tudom mi sül majd ki belölle, én várom.
    Kíváncsi leszek, addig is legyetek jók :)
  • NikeCortez #95
    Sziasztok!

    A Win 8.1 pro Build 9600 RTM
    Ez stabil jó, csak egy jó aktivátort kell megvárni.
    Lentebb olvasottaknál kérdem én...?!?!?!?még mindig a start menüért szenvedtek??!?!

    ez egy olcsó kifogás a maradiaknak és a kritikusoknak.
    Informatikus vagyok és felteszem a kérdést, miért is volt jó a startmenü?
    nekem? ccsak a leállítás/restart-nál használtam.
    mellesleg a win 8 és 8.1 , gyorsabbak az eddigi oprendszereknél.
    Letisztultabb és felhasználó barát. Nem szereted a csempéket? én sem...nem használllom, de az asztal ott van. más meg minek? van keresőd is ,a többit úgyis a programjaid parancsikonjai intézik nemde?
    amúgy is amit gyakran használsz azt odarakod tálcára vagy asztalra parancsikonnak.

    áhh :D
    nem magyarázok , ugyis én vagyok a hulye, mert nem szolom le a win 8at :)
  • fonak #94
    A csempét az érintőképernyős kütyükhöz találták ki nyilvánvalóan, PC-n kár erőltetni. Ahogy az érintőképernyőt sem érdemes PC-n (Esetleg ultrabookon van értelme). Az MS hibázott szerintem, amikor mindenáron egységes felületet akart a Win8-nak és a Win RT-nek. Ki kellett volna adni a Win8-at hagyományos felülettel és egy Metro UI-s tablet verziót külön.
  • a_n_d_r_e_w #93
    Varj, ezt most nem ertem teljesen, tehat azzal tamasztod ala azt, hogy nem kell start menu, mert ha lenne, akkor mar senki se hasznalna a csempeket? Nekem ebbol totalisan az kovetkezik, hogy a start menu jobb mint a csempe, es csak azert jo hogy kiszedtek, mert igy az ember kenytelen hasznalni a kenyelmetlen csempeket.
  • Elemir #92
    Sajnos a megszokások rabjai vagyunk....
    Start menü tök értelmét veszti az otthoni felhasználásban, ha a csempét használjuk. Szerintem jó a csempe, de ha rakunk mellé start menüt is, akkor nem használjuk ki a csempécskét:( Ebbe a hibába én is beleestem.
  • item #91
  • A1274815 #90
    Windows 8.1-ben is így működik már ismét a keresés.
  • gforce9 #89
    Én is sok mai notebookot adtam már el w8-al. De mindig meg szoktam kérdezni a vevőtől, hogy a beüzemelése hogyan történjen, MS vagy helyi fiók, milyen beállításokat használja, illetve mit szeretne, metro iu-t vagy desktopot defaultnak, illetve kell e startmenü. Az arány a kérések között körülbelül 20 az 1-hez a desktop javára, start menüt pedig mindenki kért desktopon eddig tőlem, függetlenül attól, hogy defaultra a metro ui-t kérte. Én azt tapasztalom, hogy az emberek nem esetek hanyatt ettől a metrotól és alapvetően a gépet használni akarják azonnal, nme újból megtanulni. Nem, egy órát sem akarnak rászánni. El lehete ezt akár ítélni is, bár én abszolúte megértem. Ha van egy megszokott jól bevált környezet egy újat megtanulni a fenének sincs kedve. A w8-al mint rendszerrel amúgy nincs bajom. az UI-tól viszont rosszul vagyok én is és a vásárlóim 95%-a is.
  • Ferrer #88
    Ekkora tervezési bullshitet, atyaisten. Minek csoportokra osztani?
    Ubuntun én beütöm akárminek az első néhány betűjét, már jön is ki, legyen az fájl vagy program vagy "beállítások" vagy akármi. Sőt, a használat sorrendjében. (pl. G-t beütve valószínűbb hogy a Geditet fogja elsőnek kidobni mint a Gimpet)

    De a Win 8-nál lehetne akár úgy is, hogy elsőre kidob mindent, aztán utólag esetleg szűrheted a találatokat. Így viszont tényleg BS az egész, nem gondoltam, hogy ennyire amatőrök az M$-nél.
  • dyra #87
    Szerintem meg ha az új nem jobb mint a régi mi több még rosszabb is, akkor ez nem kötözködés.