Berta Sándor

Augusztusban érkezik a Windows 8.1

Az új operációs rendszerverzió végleges kiadása augusztus végén jelenhet meg. A felhasználók és az OEM-gyártók gyakorlatilag azonnal hozzájuthatnak majd.

Tami Reller, a társaság Windows és Windows Live részlegének pénzügyi és marketingvezetője közölte a Windows 8.1 végleges változatát már augusztus végén megkapják a konszern OEM-partnerei, később pedig a végfelhasználók is. A PC-gyártók így már az ősz elején telepíthetik az általuk kínált asztali számítógépekre és notebookokra az új kiadást, így ezek a készülékek még a karácsonyi időszak előtt a boltok polcaira kerülhetnek.

A Microsoft a Worldwide Partner Conference (WPC) keretében beszámolt arról is, hogy csak az Amerikai Egyesült Államokban a Windows 8 piacra dobása óta kereken 20 milliárd keresést kezdeményeztek az emberek az operációs rendszeren keresztül. Ez a szám a Windows 8.1 megjelenésével tovább nőhet, hiszen a Binget még jobban integrálni fogják az operációs rendszerbe. A következő hónapokban a vállalat pontosan tájékoztatni fogja a felhasználókat arról, hogy a Windows 8.1-hez miként juthatnak hozzá. Az már most biztos, hogy a Windows 8-licenctulajdonosok ingyenes frissítésként kapják majd meg az új változatot.

Tami Reller egyúttal azt is bejelentette, hogy 2014 januárjában új képzési programot indítanak a szoftverpartnereiknek. A projekt célja az, hogy a partnercégek tervezői és a fejlesztői a Windows 8.1 modern kezelőfelületével kompatibilis új alkalmazásokat készítsenek. Emellett bevezetik a TouchWins-programot is, amelynek keretében a kiskereskedők és a disztribútorok támogatást kapnak a Windows 8.1-es rendszerek és érintőképernyők értékesítéséhez.

Mary-Jo Foley, az óriáscég ügyeit jól ismerő szakember arról számolt be, hogy az első Windows 8.1-es PC-k és táblagépek várhatóan csak szeptember végén, október elején kerülnek majd forgalomba. Frissítésként ugyanakkor az új verzió már a hivatalos piacra dobás után néhány nappal elérhető lesz, az ismert hibákat augusztus végéig kijavítják.

A Windows 8 piaci részesedése meghaladta az 5 százalékot és kiderült, hogy a Microsoft megnyitná új operációs rendszerét a Binggel szerződéses viszonyban álló hirdetési partnerei előtt. A különböző ajánlatok a Windows 8.1 Smart Search keresési szolgáltatásban jelennek majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tartarus #4
    egyetértek, a bing Magyarországon használhatatlan...
  • Aaronxy #3
    Ezt a binget nem kéne erőltetni, csak egyszer próbáltam keresni vele és magyar nyelvű keresésre is angol találatokat dobott. A frissítést felrakjuk a windows használhatóbb lesz, a binget kikapcsoljuk és google chrome böngészkedünk :)
  • gothmog #2
    Nem windows8-at használó népnek nincs hazája.
  • NEXUS6 #1
    A M$ rendesen szívóágon van mostanában. Csak éppen ez még messze nem azt jelenti, hogy a közeljövőben veszteséget termeljen.